Színes, rendkívül látványos kiállítás nyílt Kecelen a Városi Könyvtár és Művelődési Ház kiállítótermében 2019. május 2-án délután. A tárlaton a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola Keceli Grafika és Festészet Tanszak növendékeinek munkáiból láthattunk ízelítőt, melyeket a 2018/2019-es tanév során készítettek.

-Hirdetés-

Az ügyes kezű diákok az idei évben számtalan pályázaton vettek részt alkotásaikkal, nemcsak grafikákkal, festményekkel, hanem többek között ceruza és szénrajzokkal, linónyomatokkal, porpasztell rajzokkal, kollázsokkal, gipszből készült domborművekkel, továbbá papírmaséból készült makettekkel, agyagból mintázott szobrokkal térbeli plasztikákkal, fotókkal, melyek sokféle különböző technikával készültek. A Magyarországi Evangélikus Egyház video pályázatára még két kis rajzfilm is kikerült a kezük alól. Ezekből válogattak a kiállításra.
Sok díjat, értékes nyereményt hoztak el, kitűnő helyezéseket értek el (három országos pályázaton döntőbe is jutottak).

A megnyitó során kivetítőn tekinthették meg a vendégek, milyen sokféle pályázaton vett részt a csapat az idei tanévben

Görcsi Beatrix és Vékony Mária felvételt nyert a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola Művészeti Szakára.

Idén összesen 34 gyermek látogatta a foglalkozásokat, melyeket Szentgyörgyi Erika festőművész, művésztanár vezetett. Nagy részük nem csak egy, hanem több versenyen is sikerrel szerepelt. Az ő eredményeiket sorolta fel részletesen a megnyitó folyamán Gyalogné Klajkó Eszter, miután köszöntötte a kis művészeket, családtagjaikat és a vendégeket. A csapat több díjat hozott el az országos tűzoltómúzeum pályázatáról is. Elismerése jeléül Travnik János  tűzoltóparancsnok felajánlotta, hogy meghívja a gyerekeket vendégségbe a keceli tűzszertárba.

A gyerekek saját készítésű ajándékkal lepték meg Haszilló Ferenc polgármestert, aki megnyitotta a kiállítást

A kiállítást Haszilló Ferenc polgármester nyitotta meg, elismerő szavak után további sok sikert kívánt a tanulóknak, és ajándékba egy óriási tortát hozott, amit a vendégek közösen fogyasztottak a jó hangulatú délután zárásaként. A rendezvény lebonyolítását a könyvtár dolgozói segítették.
A kiállítás május 9-ig tekinthető meg a művelődési ház nyitvatartási idejében.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS