Bócsán megint nem mentek a szomszédba egy kis jókedvért. Több mint kétszázan énekeltek együtt a Boróka Citerazenekarral, amely először népdalokkal, majd közismert magyarnótákkal kedveskedett a vendégseregnek. Ezen a hétvégén ugyanis Idősek napját rendeztek a helyi Hungarikum és Civil Közösségi Házban. Bár — mint Szőke-Tóth Mihály polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, nem „időseknek, hanem inkább szépkorúaknak” kellene nevezni ezt a generációt, azaz a hatvan éven felülieket.

Mitől szép ez a kor?

-Hirdetés-

Hiszen „itt fáj, ott fáj”… meg már nem működik minden olyan pontosan és korrektül, mint az ember azt eddig megszokta: a látás, a hallás, a fogak… hogy csak pár dolgot említsünk a „szép kor” ellen! De a polgármester köszöntője erre is megadta a választ: ahogy ő idős polgártársaitól nap mint nap hallja, a felnőtt gyerekek hozzák az unokákat, azok pedig a dédunokákat. Velük törődni, játszani, illetve főzni és barkácsolni nekik talán a legnagyobb öröm, amit ember el tud képzelni. na meg hát: meg is kell ezt érni!

Az ebéd előtt nem maradhatott el a jubiláns házasok, illetve a legidősebb lakosok köszöntése. Így kapott virágot a 94 éves Bak Mihályné (a legidősebb lakos, a 96 esztendős Csővári János nem tudott eljönni), valamint az 55 éve házas Vincze Imre és Lugosi Erzsébet, illetve Vincze Imre és Tóth Margit.

A meglepetés

A helyi szakácsok által készített tárkonyos raguleves, a töltött káposzta és a somlói elfogyasztása után tánc következett. Ennek felhordásában (valamint a szépkorú vendégsereg fogadásában és szórakoztatásában) hagyományosan a helyi önkormányzat és a hivatali dolgozók működtek közre. Aztán mire lemozogta a finomságokat a jókedvű vendégsereg, Ihos József humorista, azaz a jól ismert „Kató néni” ragadta meg a mikrofont. Lassan ő is szépkorú, de amit előadott, bizony még mindig megmozgatta a nevetőizmokat!

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (31 db kép)
MEGOSZTÁS