Péntek délelőtt az óvodás és iskolás gyerekek madárbemutatón és -gyűrűzésen, valamint a témához kapcsolódó előadásokon vehettek részt a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársa, Nyúl Mihály és Kósa Gyula önkéntes madárvédő közreműködésével.

-Hirdetés-

A délután folyamán természetfotó-kiállítás nyílt, amely a művészi élményen túl arra is felhívta a figyelmet, hogy természeti környezetünk olyan kincs, amely törékeny, s felelősséggel tartozunk érte.

madárbemutató és -gyűrűzés

A kiállítást Lajter Ferenc polgármester nyitotta meg. Beszédében kifejezte örömét, hogy sokan megmozdultak a pályázati felhívásra és kiemelte a kiállítás anyagának sokszínűségét. A képeken a hazai tájak mellett más országok természeti szépségeit is láthatjuk: erdők, füves puszták, vizes élőhelyek mellett a hegyvidék, távoli tengerek és szigetek is szemünk elé tárulnak. Sok egyéni megközelítésű fotó érkezett, amelyek ellesett, különleges pillanatot örökítenek meg. A változatos témájú fotók mellett a kiállításhoz az ovisok is hozzáadták művészi látásmódjukat: a témában csoportonként elkészített színes alkotásaikkal fogalmazták meg, mit jelent nekik a madarak, a fák, a természet közelsége.

A fotópályázat és a kiállítás a Cselekvő Közösségek Hete országos programsorozat részeként a közösségfejlesztést is szolgálja. A megnyitón Supka Éva, a Cselekvő Közösségek projekt Bács-Kiskun megyei mentora kiemelte a közösségek jelentőségét és hangsúlyozta, hogy közösséghez tartozni felelősség, egyben fontos megtartó erő.

A kiállítás – melyet Kovács Nikoletta művelődésszervező és Papp Orsolya könyvtáros állított össze – május 23-ig tekinthető meg a művelődési ház nyitvatartási idejében.

A kiállított képekre szavazni lehet és az első három, legtöbb szavazatot kapott alkotás készítője értékes jutalomban részesül. Eredményhirdetés a május 25-én rendezett sportparkavatóval egybekötött gyermeknapon lesz.

K.N

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS