Május 12-én vasárnap az Akasztó második számú együttese utolsó hazai mérkőzését játszotta a megyei harmadosztályú bajnokság 2018/19-es idényében. Az ellenfél a Kaskantyú együttese volt.

-Hirdetés-

Az Akasztóiakat némi értetlenség övezte a találkozó előtt, hiszen a pénteki nap folyamán derült ki, hogy a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága jogosulatlan játékra hivatkozva 21 pontot vont le az Akasztó második számú csapatától. Ezzel a második hely és a dobogó is elúszni látszik.

Ezügyben Tóth János az Akasztó FC II. csapatának edzője elmondta: Értetlenül állunk az ügy előtt. A szabály azt mondja ki, adott fordulóban a megye I.-es csapat pályára lépésétől mindenki megye I.-esnek számít. Ugye három játékos játszhat vissza alapból, a megye I.-es együttesből plusz a kapus. Borsik Dániel április 27-én szombaton játszott a Szank elleni megye III.-as találkozón, majd másnap a Szabadszállás elleni megyei I. osztályú bajnokin is pályára lépett. Ez miatt visszamenőleg levonták az összes tavaszi megszerzett pontunkat. Pedig Borsik Dániel április 28. előtt csak a megye III.-as együttesben szerepelt. Így mi sem értjük, mi is van az ügy háttérében. Mert mi nem hibáztunk, mivel ilyen szabály nincs, mert csak onnantól számít megye I-esnek, amikor pályára lép. Amint megküldik a határozatot és az indoklást, azon nyomban fellebbezni fogunk, mert úgy gondoljuk jogtalanul vonták le tőlünk azt a 21 pontot. Szeretnénk, ha visszakapnánk a pontjainkat és a dobogó második helyén végezhetnénk. 

Ami a találkozót illeti:

A hazai csapat esélyeshez méltóan már az első percektől magához ragadta a kezdeményezést. Sorra dolgozták ki a helyzeteket, kapufákig is eljutottak, de a vendégek védői, vagy a kapus mindig tisztázni tudott. A sok próbálkozás a 39. percben érett góllá, amikor is Bódi Tamás eresztett meg egy lövést jó 25 méterről, mely után a laszti a kapus kezei alatt a hálóban kötött ki 1-0. Így 1-0-s hazai előnnyel vonultak a csapatok a szünetre.

A második játékrész is ott folytatódott, ahol az első. Már a 47. percben egy az egyenetlen pályán, Palla Lajos megpattanó lövése talált utat a vendégkapuban 2-0. Majd egy szép egyéni akció után újra Palla volt eredményes az 58. percben 3-0.  A 61. percben egy precízen kijátszott akció után Szabó Attila talált a kapuba 4-0. Ezt követően egy kontratámadás végén Vancsics János révén szépítettek a vendégek. A találkozó további részében az eredmény már nem változott.

A hazaiak teljesen megérdemelten szerezték meg a 3 pontot.

B.D. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (24 db kép)
MEGOSZTÁS