A többek között a történelmi tévhiteket boncolgató könyvsorozatáról ismert  Hahner Péter történész, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Történettudományi Intézete Újkortörténeti Tanszékének egyetemi docense tartott előadást május 11-én a kiskunhalasi Szilády Áron Gimnáziumban. 
 
Hahner Péter számtalan érdekességet mondott el az uralkodók gyermekkoráról. Megtudhattuk, hogy a középkorig elég keveset tudunk a királyok, császárok, fejedelmek gyermek éveiről. Majd egyre gyűlnek az információk.
 

Például nagyon sok helyen lány ruhában kellett még a fiúknak is járniuk az uralkodói udvarokban.

 
A hajuk is hosszú volt. Szüleik általában  három éves korukig nem foglalkoztak velük, tökéletlen felnőttnek tartották őket. Később kapcsolódtak csak be a nevelésükben. 
Vannak jó és nagyon rossz példák miniszterelnökök, elnökök, államfők nevelése kapcsán is.
 

Abraham Lincolnt például teljesen elhanyagolták szülei, volt, hogy hónapokig élt egyedül gyermekként egy erdő mélyén, egy kis házban.

 
A később Nobel-díjas miniszterelnököt, Winston Churchillt fiatal korában például buta, ostoba embernek tartották a szülei, és mindenki a környezetében. Adolf Hitlert nagyon szerették, szinte kényeztették a szülei, és kitűnő tanuló is volt sokáig. John F. Kennedyt sem szánták a szülei magas politikai pályára, bátyja második világháborús hősi halála nyitotta meg számára az utat. 
 
A programot a Szilády Áron Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre szervezte.
 
V.I
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS