A Facebookon futótűzként terjed Ginál Róbert bejegyzése miszerint katasztrófahelyzet alakult ki a Hajósi Pincefalu Csárda során. Ki ne járt volna már arra? Sokunkban felderengenek a kedves emlékek, jó borok, baráti összejövetelek emlékei.
Valóban veszélyben a pincesor? A helyszínre siettem és tényleg nem szép látvány fogadott. Katasztrófáról viszont szó sincs!

-Hirdetés-

A megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program(TOP) fejlesztési forrásból ugyanis hatalmas munkálatok folynak Hajóson és Pincefaluban. A folyamatban levő beruházás részeként partfal kiépítésére is sor kerül a Pincefalu Csárda során.

A megkezdett munkálatok

Az ALISCA BAU Zrt. évtizedek óta megbízható partnerként több 100km hosszú támfalat épített. Partfal- és támfalépítés területén szerzett tapasztalatuknak köszönhetően az Országos Partfalveszély-elhárítási Tárcaközi Bizottság által koordinált programba került a vállalat.

Esővíz elvezetés

Több tucat – főközlekedési utakat, belterületeket veszélyeztető – partfalat erősítettek- és építettek meg fennállásunk óta. A partfalat ők kezdték el megbontani, hogy el tudják végezni a megerősítő munkálatokat. Azonban rövid időn belül nagy mennyiségű csapadék esett, ezért le kellett állítani a kivitelezést, mert a talajon átfolyó nagy mennyiségű víz tovább mosta a már megkezdett szakaszt.

A munka tovább folytatódik

Az esőzések után tovább folytatták munkájukat.  Az építőiparban mindig akadnak nehézségek, amik maximum többletmunkával járnak. A pincesoron egyébként pár méterrel arrébb korábban már megerősítésre került egy partszakasz.

Egy korábban felépített partfal

B.M

MEGOSZTÁS