Játssz jól! Így hívta vendégeit a keceli Városi Múzeum május 17-én.

-Hirdetés-

Az intézmény munkatársai azon tanakodtak, hogy ismételten valami meglepetést kellene készíteni a közelgő gyermeknap alkalmából.

Már nem egy kiállítást rendeztek keceliek gyűjteményeiből, most is kiderült, milyen értékes LEGO kollekciója van a Túróczi családnak. Túróczi Fruzsina „LEGO Friends”  kiállítása volt az alapötlet.

Közben tudomásukra jutott, hogy dr. Csapi Bence gyógyszerész még különlegesebb LEGO készletekkel büszkélkedhet.

LEg GOdt, dán ”Játssz jól” szavak összevonása a LEGO. A szó latinul is értelmes, azt jelenti: összerakom, összeszerelem.

A múzeum dolgozóinak nagy segítségére volt Kiss Csaba és Turnai Ágnes, akik több mint 120 órát legóztak, mire összerakták a készleteket.
Rengetegen jöttek megcsodálni az apró részekből kirakott életképeket

Benyák Ferenc a múzeum igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd Galántai Katalin, Kecel Város Önkormányzat Óvodája és Bölcsődéje igazgatóhelyettese nyitotta meg a kiállítást. Saját gyermekkori, családi élményeiből kiindulva mesélt a generációkon átívelő játékélményről, amely a LEGO-nak volt köszönhető. Pedagógusként is nagyra értékeli ezt a játékeszközt. LEGOzás közben fejlődnek a gyermekek készségei, képességei, gondolkodásuk, kézügyességük, kreativitásuk, képzeletük, kíváncsiságuk, helyzetfelismerésük, szociális készségeik.

Röviden felelevenítette a már 60 éves LEGO megszületésének történetét. A dán asztalosmester egykori találmánya, amelyet először fából készített gyermekeinek, mostanra meghódította a világot. Évente körülbelül 20 milliárd kocka készül belőle.
Ez a különleges készlet például alig egy hete van a gyűjtő tulajdonában, de van olyan, amely már több, mint 32 éve

A kiállítás is bizonyítja, a játék, a LEGOzás nincs életkorhoz kötve. „Bárki bármit építhet, amit megálmodik.”

Dr. Csapi Bence is felnőtt korában fedezte fel újra újra a LEGO-érzést. A 32 évvel ezelőtt kapott játék eszköz mára már 70 készletből, 54 ezer darabból áll.  Öt éve tudatos gyűjtésének eredménye ez a „szuper játék” kollekció.

 

A színes tárlatra három hétig várják a látogatókat.

Varga Eszter 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS