2019. május 18-án került megrendezésre a VIII. Sportnap Akasztón a Ritmika Sportegyesület szervezésben. A változatos programok közül mindenki kiválaszthatta a számára legmegfelelőbbet. A rendezvényt Turúné Letoha Bernadett nyitotta meg köszöntő beszédével.

-Hirdetés-

A sport legfontosabb része a bemelegítés, ami most sem maradhatott el – ritmusos zenékkel hangolódhattak a kilátogatók a nap további részére. A bemelegítést követően megkezdődött az egyéni futás 3km távon, az osztályfutás osztálypénzért 2 km távon, illetve a gyalogtúra 3,3 km távon. Először az egyéni futók, aztán a csapatok majd legvégül a túrázók indultak a kijelölt versenytávon.

Egyéni Futás:
1.Helyezett: Kuti Zoltán, Pekker Sándor, Tóth Nikolett

Osztályfutás:

1.helyezett: 8.A
2.helyezett: 3.A és 5.A
3.helyezett: 6.A

Gyalogtúra:
1.beérkező: Kuti Olivér
A többi résztvevő egyszerre ért be.

Erőpróba:
Gyermek kategória:
1. helyezett: Újvári Eszter
2. helyezett: Nagy Boglárka
3. helyezett: Tóth Johanna

Felnőtt kategória:
1. helyezett: Suhajda Magdolna
2. helyezett: Tóth Sándorné
3. helyezett: Babucsik-Pap Ana Margareta

A futók távol maradása ellenére se maradtak a résztvevők program nélkül. Step pad edzés keretében fejlesztették állóképességüket és erőnlétüket a bátor jelentkezők, sőt egy különleges, addig még ismeretlen sportba, a lábtoll rejtelmeibe nyerhettek betekintést.

Lábtoll: duó:
1. helyezés: Juhász Tamás és Fábián Péter
2. helyezés: Suhajda Máté és Szamek Áron
3. helyezés: Tóth Márta és Tóth Fanni Lili

A „Játék határok nélkül” versenyszámban próbára tehették a gyerekek az osztályuk közösségi erejét és együttműködési képességét. Itt meg kell ragadnom a szót, hogy egyszerűen megdöbbentő, de ugyanakkor nagyszerű volt azt látni, hogy sokszor nem a győzelem volt a cél, hanem inkább egymás segítésén, biztatásán volt a hangsúly. Ezen a napon sportszerűségből nem volt hiány a fiatalok részéről. A gyerekek az eléjük állított akadályokat remekül vették.

Játék hátárok nélkül eredménye:
1. helyezett: 8.A csapata
2. helyezett: 6.A csapata
3. helyezett: 5.A csapata
Különdíj: 4.B csapata

Az érdeklődők számára a Zöld Kígyó Patika jóvoltából lehetőség nyílt vérnyomás- vércukor mérésre és testtömegindex mérésre is. Az egészségügyi állapot felmérését követően életmódtanácsadást is kaphattunk Kelemen Ildikótól.

A rendezvény keretén belül átadásra került mostmár hivatalosan is a fitnesz park Akasztó központjában. Suhajda Antal polgármester miután köszöntötte az résztvevőket, elmondta milyen sok munka volt, hogy ez a park létrejöhessen, és köszönetet mondott azoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a megvalósításához. Továbbá kitért a jövőbeli tervekre, fejlesztésekre, amik tovább növelik a sportolni vágyók lehetőségét a községben.

A nemzeti színű szalagot az Akasztó Község Önkormányzata képviseletében Suhajda Antal, az Akasztó FC képviseletében Tóth János, a Ritmika Sportegyesület képviseletében Turúné Letoha Bernadett, a Szivacs kézi- és kosárlabda képviseletében Suhajda Magdolna vágta át.

Az átadás után a kültéri fitnesz eszközöket Szlávik Kornél és Pekker Sándor mutatták be, hogy melyik eszköz milyen izomcsoport fejlesztésére való és milyen kombinációkban lehet az eszközöket használni az edzések során. A látványos bemutatót követően, megkezdődött a nagy erőpróba. Két korosztály mérhette össze erejét gyermek és felnőtt kategóriában. A bátor jelentkezőknek hasizom gyakorlatokat, fekvőtámaszokat és húzódzkodásokat kellett teljesíteniük.

Az eredményhirdetésről senki sem távozott üres kézzel. Oklevelek, érmek és a meglepetés ajándékok találtak gazdára. A sport étvágyat is csinál. Akasztó Község Önkormányzata jóvoltából a résztvevők gulyáslevessel csillapíthatták az éhségüket. A meglepetés 100 fős torta – kétféle ízű, eper és csokoládé – volt a gyerekek és felnőttek legnagyobb örömére.

A nap záró eseménye a lábtoll verseny és eredményhirdetése volt, melyen nagy számban vettek részt az érdeklődők. Rövid gyakorlás után már indult is a játék. Nevetésben itt sem volt hiány, a mókás félrerúgásoknak köszönhetően.

A rendezvény ideje alatt korlátlanul lehetett fogyasztani ásványvizet, Absolute Live sportitalokat, Power Fruit gyümölcsleveket, gyümölcsöket, kekszeket, pogácsát, szőlőcukrot.

A rendezvény nem jöhetett volna létre az Akasztó Község Önkormányzata, az Absolute Live, a Kiskőrösi EFI Iroda, a Fritti Sport, a Shredx Fitness, Halmai Beáta, Szilágyi András, a Zöld Kígyó Patika támogatása nélkül, amit a szervezők ezúton is nagyon szépen köszönnek!

A szervezők a programot közösségépítésnek szánták, ami szerintem megvalósult a mai nap.

A nap nagy tanulsága:
„Nem az a fontos, hogy hogyan nyersz, hanem az, hogy viseled mikor ez nem adatik meg.”

 

T.D

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (171 db kép)
MEGOSZTÁS