Több országban és több városban így köztük Akasztón is 2019. május 25-én a gyerekeké volt a főszerep. Az akasztói Faluház dolgozói sok érdekes játékkal és programmal várták a gyermekeket és szüleiket is.

-Hirdetés-

Az arcfestőnek köszönhetően minden gyermek egy napra belebújhatott kedvenc állatának vagy szuperhősének a bőrébe. A gyerekeket kézműves foglalkozás és póni lovaglás is várta; próbára tehették képességeiket különböző ügyességi játékokban, mint például pecázásban. A kis biciklivel vagy játékmotorral érkezők számára névre szóló vezetői engedélyt nyújtottak át.

A nap fellépője Rózsás Viki volt, aki interaktív műsorával kápráztatta el az ifjú közönséget. A kezdeti félelem legyőzése után, a gyerekek csatlakoztak az énekléshez és volt olyan, aki még táncra is perdült.

A táncos-éneklős mulatság után a gyerekek már készültek a várva várt eseményre, a felvonulásra, ami előtt Baltás Adrienn c.r. zászlós hívta fel a figyelmet a biztonságos közlekedés szabályaira és fontosságára, amit a felvonulás útvonalán gyakorolhattak a “friss” jogosítvánnyal rendelkezők.

A sok izgalom, móka, kaland és a nagy meleg miatt kellemesen elfáradtak a kisgyermekek. A Faluház dolgozói mindenre felkészültek – szörppel és lekváros kenyérrel várták a megfáradt kalandorokat. Véleményem szerint a gyermekek és a szülők is egyaránt hálásak lehetnek a szervezőknek és mindenkinek, aki hozzájárult e felejthetetlen nap létrejöttéhez.
Minden résztvevő vidáman távozott. Úgy gondolom e nap remek alkalom volt arra, hogy a szülők egy kicsit több időt töltsenek el a gyerekekkel együtt, hisz számukra/számunkra is öröm ez a nap. Valljuk meg, hogy a lelkünk mélyén mindenki gyermek.

“Nem azért felejtünk el játszani, mert felnövünk,
Hanem azért növünk fel mert, elfelejtjük, hogy hogyan is kell játszani”-George Bernard Shaw

Azt kívánom minden olvasónak, hogy soha ne felejtse el, hogy Ő is volt GYERMEK – hiszen gyermeknek lenni jó!

T.D.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (158 db kép)
MEGOSZTÁS