Végre eljött ismét a nap, a gyereknap, amikor a tanító néni nem mondja, hogy: – Maradj csendben, ne futkározz, ne mocorogj, ide figyelj! Még pár nap és itt a szünidő, de közben már jólesik mást csinálni, mint a megszokott napokban.

-Hirdetés-

Június első napján a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda termei és az udvar hangos volt a gyerekzsivajtól. Haszilló Ferenc polgármester a gyerekeknek ajándékozott Sport szeletekkel indította a mozgalmas, sportos délelőttöt.

A 4.d és az 5.d osztályos gyerekek cigánytánc-bemutatójukkal fokozták a jó hangulatot, az előadás végén mindenki bekapcsolódhatott a táncba. A délelőtt  folyamán a gyerekek Karate flashmob programon vehettek részt.

Különleges esemény amikor a tanárok és diákok együtt „rúgják a bőrt”, és igyekezni kell, hogy a tanító nénikkel egyenrangúan versenyezhessenek, ki dobja a legtöbb gólt a kézilabda kapuba.  A barátságos tanár-diák meccsek a Városi Sportcsarnokban zajlottak.

Közben a már jól ismert szabadtéri játékok, légvárak, óriáscsúszdák, népi játékok várták a gyerekeket, ahol kedvükre ügyeskedhettek, ugrálhattak. Az egészséges életmódra nevelés a játékok alkalmával sem szünetel. A védőnők gondoskodtak erről egészséges ételek, italok kóstoltatásával, kortyoltatásával.

A Tappancs és a Lájk újság forgalmazói most is vetélkedőt szerveztek.

Készültek az ügyes rajzok az aszfalton, de aki akart felülhetett a városnéző lovaskocsira. A bőséges programból nem maradhatott ki a fagyizás sem. Szerencsére az időjárás is kedvükben járt a szervezőknek, lebonyolítóknak és a gyerekeknek.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (49 db kép)
MEGOSZTÁS