2019. junius 1-én Falunapot rendeztek Tabdin, ahol egész napos programokkal várták a vendégeket papírfonástól az arcfestésig.

-Hirdetés-

Gyereksarkot is kialakítottak, ahol: fajátékok, ugrálóvár, körhinta használatára volt lehetőség nemcsak kicsiknek, hanem nagyoknak egyaránt. A Falunapot egyben tartották a Kistérségi Tűzoltó Versennyel, amit reggel 7 órakor kezdtek meg. A csapatok stafétafutással kezdték, majd ezek után jöttek a szerelési versenyek. 10 órakor egy kis időre megálltak a csapatok, hogy megtarthassák a hivatalos megnyitót, ahol a Tabdi óvódás tűzoltók bemutathatták tudásukat.

szerelés közben

Majd folytatták tovább a versenyzést. Délben finom marhapörkölttel, s süteményekkel várták az éhes vendégeket, versenyzőket. Az ebéd elfogyasztása után megtörtént az eredményhirdetés:

Felnőtt férfi kategória:
1. Tabdi férfi
2. Kecel férfi
3. Akasztó férfi
4. Kiskőrös férfi
5. Császártöltés férfi

Senior kategória:
1. Akasztó férfi senior
2. Tabdi férfi senior

Felnőtt női kategória:
1. Tabdi nők
2. Kecel nők

Ifjúsági fiú kategória:
1. Imrehegy ifi fiúk
2. Tabdi ifi fiúk

ifjúsági leány kategória:
Tabdi ifi lány

Gyermek fiú kategória:
1. Kecel gyermek fiú

Különdíjak:
Legtöbb csapatot indító egyesület: Tabdi, aki 5 csapattal indult
Legidősebb versenyző: Tóth Imre 

A csapat kapitányok felsorakoztak a díjátadáshoz

Minden csapatnak hatalmas gratuláció jár, hiszen rengeteg munkájuk van benne, edzések s gyakorlások tömkelege. Akik nem első helyezést értek el ne búsuljanak, hiszen lesz még lehetőség összemérni erejüket, s akkor megadva maguknak a lehetőséget az első helyért.

13:30-kor oklevéllel díjazták a kerékpártúrázókat, amit minden évben meghirdetnek. Ezt követően Fábián Sándor polgármester mondott köszöntőt, ezzel megkezdve a műsort, amit az óvódások és kisiskolások adtak elő. Hatalmas mosollyal, s önbizalommal álltak színpadra, hiszen rengeteget készültek rá. Többnél több zenés- táncos műsort láthattunk.

Kisiskolások előadás közben

15 órakor a Tabdi Csillagok előadását nézhettük meg Léder Kornélia betanításával. Azt mondhatom egyre ügyesebbek a gyerekek, jó rájuk nézni, hiszen látszik rajtuk, hogy nagyon élvezik, amit csinálnak, s ez kell ahhoz, hogy jó legyen a műsor. Még Kornélia is szívesen táncolta a koreográfiát a színpad előtt. Ez idő alatt a Kiskőrösi Mentőalapítvány interaktív bemutatót tartott újraélesztésből gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt 18 óráig.

Krizsán Éva újraélesztés közben

Ezt követően a Kecskemétről érkezett DAFE néptánccsoport színes-táncos műsorral szórakoztatta a nézőket, akiknek az álla leesett, nem csak a gyönyörű ruháiktól, hanem a tánctudásuktól.

DAFE néptánc csoport

Kiskőrös Város Fúvószenekarának dalait hallhattuk Gmoser István vezénylésével. 19 órától – mint minden évben – megrendezték gyerekeknek a liftezést léghajóval, aminek mindig nagy keletje van.

20 órakor Szandi sztárvendég fellépését láthattuk. Nagyon jó műsort adott, de szerintem hálás is volt érte a nézőközönség, hiszen együttműködőek voltak bármit kért Szandi. Elmaradhatatlan volt a végére befejező számnak a SzerelemDoktor, amit majdnem mindenki énekelt. Tűzijátékkal zárták a napot, a Napos Oldal zenekar pedig hajnalig tartó koncertet adott a bulizni vágyóknak.

K.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (167 db kép)
MEGOSZTÁS