Kicsi helyeken lehet igazi, családias eseményeket szervezni. Ez áll Bócsára is, ahol a Bóbita Óvodában idén egymást követte a „végzősök ballagása”, majd másnap a családi nap.

Mint P. Szabó Ferencné Judit óvodavezető elmondta, ezúttal is szép létszámmal mennek a gyerekek elsőbe: 19 kisfiú és kislány vette tarisznyáját a hétvégén.

-Hirdetés-

Mi is kell egy jó óvodai ballagáshoz és évzáráshoz? Mindenek előtt egy kis műsor, mely tartalmaz néhány aranyos, kedves éneket és játékos bemutatót. Emellett elhangzik az itt oktatott idegen nyelven, azaz németül is néhány dal és mondóka. Ez utóbbira Szlobodáné Rakonczay Tünde némettanár képezte a nagycsoportosokat az elmúlt tanévben. A lufik felengedése és az integetés már inkább a családi fotóalbumnak szólt — na meg a meghatódott szülőknek és nagyszülőknek.

A másnapi családi napon természetesen már a rövidnadrág is játszott, bár a szervezők nagyon „várták a vihart” — ami nem érkezett meg szerencsére. És hogy mi volt itt? A gyerekeket a Vándor Játszóház kézművesei várták, míg a Mosoly Birodalom Alapítvány a légvárat és az arcfestést biztosította. A nap fénypontja a nagycsoportosok country tánca volt. Az orgoványi tűzoltóknál beöltözhettek a bátrak a védőruhába, a tombola során pedig kis ajándékok találták meg új gazdáikat. Aki megszomjazott, megéhezett, megérdemelte az SZMK által biztosított büfé finomságait. A szervezők ezúton is köszönik mindenki segítségét!

És akkor egy kicsit a másik oldalt is mutassuk be!

Vajon minden gyerek magától ügyes, tehetséges és okos?

Bizony nem. Esetleg a szülők szemében!… Az óvodapedagógusok és a szakértők nagy feladata a hibák, hiányosságok és betegségek megállapítása, kiszűrése és javítása. Merthogy ilyen fiatal korban még sok mindent be lehet hozni. A gyerekek egy részét folyamatosan fejlesztik: labdajátékok és irányított tevékenységek során, illetve logopédiai foglalkozásokkal segítik elő iskolaéretté válásukat. Ebben a csoportban három olyan kisgyerek volt, akinek szülei elfogadták a tanácsot, és egy évig még bent hagyták az óvodában.

A mozgáskoordináció, az egészséges életmód és nem utolsó sorban a „víz tisztelete” miatt ez a nagycsoport is részt vett az őszi úszásoktatáson a jakabszállási repülőtéren, melyet az önkormányzat és a szülők összefogásával valósítottak meg.

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)
MEGOSZTÁS