2019. június 1-jén szombaton, a Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola székhelyén Badacsonytomajban rendezték meg a három fordulóból álló tárgyalkotó, divattervező verseny döntőjét. Pálinkás Attila 1. helyezést ért el és egyben fődíjas is lett, Babucsik Barbara pedig 2. helyezést ért el az 5-6. osztályosok korcsoportjában.

-Hirdetés-

A versenyt az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a Nemzeti Tehetségprogram támogatásával valósult meg.

Az első elődöntő feladata egy saját tervezésű táska megtervezése és elkészítése volt. A feladathoz egy portfoliót is kellett készíteni a gyerekeknek, amelyben a táska tervezésének a folyamatait és inspirációs forrásait kellett bemutatni.

Pálinkás Attila rakéta kollekciójának bemutatása

A második elődöntőben a táskához kellett tervezni egy ruhát, a ruhának és a táskának a stílusjegyeinek összhangban kellett lenni, továbbá a ruhának egy részletét el kellett készíteni.

Babucsik Barbara táskája
“Barbi táskájának és ruhájának „Törékeny világunk” címet adtunk. A kollekció alapmintái a földrészek és a tengerek, óceánok. Ezeket a könnyed formákat hegyes ezüst háromszögek törik meg, amelyek a jégolvadásra és a törékenységre is utalhatnak. A rajzolás mellett a földrajz a kedvenc érdeklődési köre, amelyet jól ki tudott fejezni ezen a kollekción” – mondta Szentgyörgyi Erika.
Babucsik Barbara ruha kollekciójának bemutatása

A döntőn egy újonnan induló divatújság címlapját kellett megtervezni, amelyen az általa tervezett táskát és ruhát kellett bemutatni.

“Attila táskájának és ruhájának „Rakéta kollekció” címet adott. A cipője technológiai megoldása már a jövőbe mutat, repít a levegőben és földre érkezéskor egy érzékelő segítségével automatán kikapcsol. Így nem gyűrődik össze a ruhánk és elegánsan is járhatunk dolgozni. A címlapján az látszik, hogy a modell üstökösként vágódik be a divatba. A címlap oldalán ajándék rakéta kitűző jár a vásárlónak” – mondta Szentgyörgyi Erika.
Egy újság címlapjának terve Pálinkás Attilától

A nyertes gyermekek művészeti könyveket kaptak és a fődíjasok művészeti alkotótábort nyertek.

A művészeti alkotótáborban három országos verseny fődíjasai mennek. A három országos verseny pedig: a képregény rajzoló, a grafikai és az országos tárgyalkotó verseny. A nyertesek Tapolca központjában fognak készíteni egy hatalmas falfestést. Mindhárom verseny az Alapfokú Művészeti Iskolák legnagyobb országos versenye volt.

Így történt, hogy 5-6. osztály korcsoportjában elhozták az első és a második helyet, és Pálinkás Attila bekerült a 3 fődíjas közé, akik mennek ingyenes balatoni alkotótáborban, ahol közösen festenek az előző két verseny 3 fődíjasával egy nagy falfestményt Tapolcán.
Felkészítő tanáruk: Szentgyörgyi Erika

Gratulálunk és további sok sikert és örömöt kívánunk nekik!

VIRA szerkesztősége

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS