Az élmények falujában újabb esemény gazdagította tanév végi programok sorát: a Kossuth Alapfokú Művészeti Iskola társastánc szaka mutatkozott be a nagyközönség előtt a Hungarikum és Civil Házban. 31 bócsai diák adta elő tudását, melyet Szőke Vivien tánctanár tanított meg nekik az elmúlt kilenc hónapban.

-Hirdetés-

Cha-cha-cha, rumba, merenge, angol és bécsi keringő, valamint country polka — ezek alkották a műsort. És noha társas táncokról beszélünk, megbecsülendő az ifjú tanárnő munkája, hiszen az ifjú táncosok közül csupán négyen vannak fiúk! Így adták elő a lépéseket, a végén a meghatott szülőket is felkérve.

Mint Barcsikné Weinhardt Éva igazgatónő elmondta, hetente kétszer kilencven percet táncoltak a haladók és kezdők, elsajátítva az alaplépéseket, a fegyelmet és a közös mozgást. Pedagógiai szempontból rendkívül sokat jelent ez a fiatalok életében, hiszen fejleszti a mozgáskoordinációt, a koncentrációt és a kitartást. „No meg sokat utazunk, leginkább bérelt busszal, hiszen ennyi gyereket és a lelkes szülőket máshogy nem lehet a fellépésekre szállítani” — nyilatkozta az igazgatónő.

A tanulók a műsor végén átvehették bizonyítványukat az eredményesen teljesített kurzusról. Reméljük, jövőre újabb csoport indul, így még többen válnak majd érett felnőtté — sőt, mondhatni, szalonképessé a tánc révén. Legközelebb a június 22-én tartandó Szent Iván Éjen lépnek fel a Kozák-tónál, ahová a boszorkányok és a tündérek is eljönnek. Hogy aztán keveredik közéjük néhány szülő is — ki tudja? Minden esetre a tavalyi sikeres Bócsator-fellépés, a május végi kiskunhalasi gála és a mostani bemutató után bizton állíthatjuk, hogy újabb látványos elemmel gazdagodott a falu műsorkínálata.

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS