A bolondokat fogadta a polgármester

Igen, ez már így van errefelé: a ballagás előtti napon különös felvonulás megy végig Bócsa utcáin. A komolyságnak híre sincs: kirúzsozott lányok, copfos fiúk és mindenkinél van valami mókás tárgy vagy ruhadarab! Ők a bolondballagók, akik természetesen az Önkormányzati Hivatalban is tiszteletüket teszik, ahol fogadja őket a polgármester.
És mi másról lehet szó ebben a tíz percben, mint arról, hogy ő milyen gyerek volt és milyen felnőttekre lesz majd szüksége a falunak 10-20-30 év múlva.

-Hirdetés-

A jeles eseményről csoportkép is készül, hiszen meg kell örökíteni az élet eme vidám oldalát is (bár Bócsán erre amúgy is számos jeles alkalom adódik). Aztán a délután folyamán lekerül a maskara és az ünnepi díszbe öltözött iskolában másnap már szépen felöltözött fiatalok vesznek búcsút a tantermektől.

Igen, ez a ballagás

Idén 26 nyolcadikos lépett ki a Boróka Iskola kapuján, hogy Hungarikum és Civil Közösségi Házban átadja a zászlót a hetedikeseknek. A versek és beszédek közül most Barcsikné Weinhardt Éva igazgatónő beszédéből idézünk.

„A búcsú egy nemes feladat. Fontos, mert lezár egy időszakot, az élet egy szakaszát elhatárolja a többitől. A bezáruló ajtótól azonban nem szabad megijedni, tudni kell az új irány felé fordulni, és meglátni a feltáruló lehetőségeket.

Most úgy hisszük, hogy egy védett helyről indultok a felnőttek világába. Erre készültök régóta. Felnőttnek lenni jó, mert önállósággal jár, függetlenséget ad és felelősséget. De egyben nehéz is, mert a minket körülvevő világban túl nagy a szabadság, ami bedarálhat, elbizonytalaníthat Titeket, és erős az anyagi javak hajszolásának kísértése.
Kellenek kapaszkodók, mert nem találjátok meg, vagy könnyen elveszíthetitek a jó irányt. Igyekeztünk Benneteket közösségben nevelni, és bízunk benne, hogy megéreztétek, méltó emberi életet csak hitben és szép emberi kapcsolatokban érdemes élni, olyan közösségben, ami biztonságot ad és kiteljesít. Az élet állandóság és változás, megőrzés és megújulás. Ha valamelyik is hiányzik, akkor nem bontakozhat ki a bennetek rejlő tehetség: mert az állandóság nyújtja a biztonságot, a változás pedig ösztönöz a megoldások keresésére, a kihívások elfogadására.”

Az osztályfőnök ötödiktől kezdve Szlobodáné Rakonczay Tünde tanárnő volt, aki a tanulásra ösztönzés mellett jobbnál jobb programokat szervezett. Így hetedikben kint voltak a gyerekek Erdélyben, emellett jó néhány pályázatos programon vettek részt.

A díjazottak:

Hagyomány az iskolában, hogy a 8 éven át kitűnő eredményt elérő tanulókat a Bócsa Község Oktatásáért és Közművelődéséért Alapítvány megjutalmazza.

Ebben az évben Geiger Csaba érdemelte ki ezt folyamatosan kimagasló, szorgalmas tanulmányi munkájával és sikeres tanulmányi verseny eredményeivel. Az év sportolója díjat Horváth Péter nyerte el.

A kiemelkedő munkát végző diákokat is a színpadra hívták: Nagy Norina, Balázs Ábel, Balogh István és Geiger Szilárd vett át jutalmat.

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (48 db kép)
MEGOSZTÁS