Elballagtak a Császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola végzős diákjai június 15-én.

-Hirdetés-

„Régi arcok, régi kopott könyvek, mosoly, derű, néha fájó könnyek, múlik minden, rohannak az évek, búcsút intünk, múló diákévek.”

Végzős 8. osztály az ünnepségen

A nyolcadikos tanulók utolsó osztályfőnöki órájukat saját termükbe tartották, melyet a hetedik osztályos tanulók és szüleik sok munkával gyönyörűen feldíszítettek. Az osztályfőnök Sebestyénné Márin Anna tanárnő könnyes szemmel búcsúzott el diákjaitól. Ezután indultak csengőszóval és énekkel a hetedik osztályosok kíséretében az évzáróval egybekötött ballagásra a Teleház Sportcsarnokába, ahol a dekorációt és a virágokat szintén a hetedikesek varázsolták ballagási színekbe.

A Himnusz elhangzása után Vikker Emma végzős tanuló „Indulj a reménnyel hittel” című verssel kezdte a ballagási ünnepséget. A nyolcadikos tanulók nevében Megyeri Ramóna és Koch Gabriella vett búcsút az iskolától és a 7. osztályosoktól. A végzős diákoknak a hetedikesek a sok szép közös élményt elevenítették fel. A hetedik osztályosok is az önfeledt pillanatok és a kirándulások emlékével búcsúztak a végzősöktől (Szuhai Nikoletta, Mihály Csongor és László Belián).

Ünnepélyes zászlóátadás következett, melyet a nyolcadikos közül Szamosi Míra és Mihály Hunor adott át a hetedikeseket képviselő Vadas Gittának és Bódi Áronnak.

Andocsné Lei Mónika, az iskola igazgatója ünnepi beszédében felidézte a régi napokat, amikor elsősként érkeztek az új intézménybe, a kirándulásokat, az együtt töltött szép órákat.
Takácsné Stalter Judit polgármester asszony egy kis meglepetést adott át minden nyolcadikos diáknak és sok szerencsét, kitartást, örömöt kívánt a további tanulmányaikhoz.

Ezután következett a díjak átadása:

Nyolc éven át Kitűnő tanuló díj kupát Koch Gabriella vehette át.

Bozsik intézményi program különdíját kapta éves munkájáért:

  1. korcsoportból: Hengerics Nikolász
  2. korcsoportból: Wessenhoffer Róbert
  3. korcsoportból: Vörös Ákos
  4. korcsoportból: Vancsik Dániel

(Felkészítő tanáraik Ledniczky László és Füleki Antal)

Alsó tagozatosok az évzáró ünnepségen

Német Nemzetiségi Önkormányzat ajándékát azok a tanulók vehették át, akik nyolc évig a tanév végén ötös osztályzatot kaptak német nyelv és irodalomból.
A díjakat Koch Gabriella és Wessenhoffer Alexa 8. osztályos tanulók számára Schuszter Istvánné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetője adta át.

Bánáti Miklós családja által létre hozott Bánáti-díjat az emlékplakettet és a hozzá tartozó pénzjutalmat Koch Gabriella vehette át, kiemelkedő tanulmányi eredményéért.

A ballagási ünnepség befejezéseként a nyolcadikos diákok kívánságaikkal, céljaikkal színes lufikat engedtek a felhők közé. Egy jelkép is egyben a héliumos lufi elengedése: elengedik az addigi diákéveket, egy új mérföldkőhöz érkeznek és új korszak kezdődik az életükben.

A.S.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (97 db kép)
MEGOSZTÁS