Június 21-én pénteken este tartotta a szokásos évzáró vacsoráját az Akasztó Futball Club. Az eseményre most is a játékosok és a vezetők mellett a segítők és a baráti kör tagjai is hivatalosak voltak.

-Hirdetés-

Az esemény elején Endrődi Ferenc a klub elnöke köszöntötte a megjelenteket. Beszédében a fő gondolatok az új műfüves pálya körül forogtak. Örömmel jelentette be, hogy az új műfüves pálya építési munkálatai napokon belül elkezdődnek.

A kivitelező megvan és azt ígérték, hogy két és fél, három hónap múlva kész lesz az új játéktér. Így bíznak benne, hogy szeptemberben már ott tudják játszani a mérkőzéseket.

Majd mindenkinek megköszönte az egész éves munkát, segítséget, kitartást, amit a csapat iránt mutattak az akasztói emberek.
Elnök úr beszéde után Szrenkó István, az együttes vezetőedzője tartotta meg évértékelő beszédét:

Ifjúsági csapatunk sajnos az utolsó előtti helyen végzett, győzelem nélkül. Ami nem a játéktudás miatt alakult így, hanem amiatt, hogy sokszor létszámhiánnyal küszködtünk. Többször is telefonálgatni kellett, hogy ki tudjunk állni. Sajnos az edzéslátogatottság szinte nulla volt. Biztos vagyok benne, hogy ez a csapat többre hivatott. Viszont azt el kell mondani, hogy így is voltak jó meccseink. Köszönöm így is a játékosoknak a szereplést.”

Megye hármas csapatunk negyedik lett végül a pontlevonások miatt. De én úgy érzem, hogy ez a csapat második lett. Ezt most már nem tudjuk visszacsinálni. Örülök annak, hogy a felnőtt keretbe is tudtunk több játékost adni, amikor a helyzet úgy hozta. Továbbá annak is örülök, hogy ennek a kis településnek, mint Akasztó két csapata is van. Köszönöm a játékosoknak és Tóth Jánosnak, hogy így összefogta a társaságot. Viszont itt is az edzés látogatottság nem mindig volt a legjobb. „

Megye egyes csapatunk az ősszel holtversenyben a Kalocsával a harmadik helyen zárt 26 ponttal. Tavasszal összesen 12 pontot szereztünk, ami ha megnézzük a tavaszi tabellát az utolsó előtti helyre volt elég. Viszont ha az egész évet nézem, akkor hatodik helyen zártunk, ami meg azt sugallja, hogy a középmezőnybe való célunkat elértük. Kevesen kezdtük a tavaszt, próbáltunk a megye háromból felhozni felváltva a játékosokat. A végére sajnos el is fogytunk eltiltások, sárgalapok és sérülések miatt, illetve volt sértődés is -természetesen ez is benne van. Az edzéslátogatottság tavasszal 33 % volt, míg ősszel 75 %, ami nagy visszaesést tükröz. Az őszi szezonban nem voltam ideges mivel tudtam, hogy a 70. perc után bedaráljuk az ellenfelet. Most sajnos a 70. perc után jöttek a gondjaink, mivel az edzéslátogatottság gyenge volt. Így is voltak jó meccseink. Kiskőröst megvertük, illetve Hartát is idegenben. Szeretném kiemelni Megyes Misit, aki szinte minden edzésen itt volt, és példa lehet a fiatalok számára. A fiatalok közül Szabó Zsolt és Fésüs Dávid is a legtöbb edzésen itt voltak. Július elsején fogjuk kezdeni az alapozást. Az edzőmeccseink le vannak kötve, az első mindjárt az NB3-as Iváncsával lesz itthon, majd Ráckeve, Izsák, Szabadszállás, Kecel következik. Erősítések terén neveket még nem szeretnék mondani, több játékossal is kapcsolatban vagyunk. Ami biztos Kudron István munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tudja vállalni a játékot. Illetve Megyes Mihály pedig a megye hármas csapatba fog visszavonulni. Köszönöm a megye egyes csapatnak is a szereplését.”

Az edzői értékelések után egy üveg borral köszöntötte a vezetőség: Megyes Mihályt a legtöbb edzésen való résztvételéért, Borsik Dánielt a megye hármas és a megye egyes csapatban való helytállásáért, Bánszki Dávidot a tavasszal nyújtott jó formájáért és Lázár Zsoltot, aki mind a megye háromban, mint a megye egyben fontos gólokat szerzett. Rajtuk kívül a két edzőt Szrenkó Istvánt és Tóth Jánost köszöntötték még.

Beniczki Dávid

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (15 db kép)
MEGOSZTÁS