A Múzeumok Éjszakáján, június 22-én gazdag programmal állt elő Kecelen a Városi Múzeum. A keceli nép életét bemutató állandó és a nemrég megnyitott LEGO kiállítást is meg lehetett tekinteni.

Azonban ezen a napon egy különleges tárlat megnyitására is sor került, méghozzá a 150 éves keceli posta „születésnapja” alkalmából Az információ szolgálatában címmel a Magyar és a Keceli Posta történetéről, valamint Kass János Kossuth-díjas grafikusművész bélyegeiből, bélyegterveiből.
-Hirdetés-

A Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány, a Keceli Posta és Kiss Csaba magángyűjtő, a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége Bács-Kiskun megyei elnökének dokumentumaiból, tárgyi emlékeiből. Kiss Csaba, Turnai Ágnes, a keceli posta és a múzeum munkatársai páratlanul értékes, rendkívül gazdag anyag bemutatására vállalkoztak.

Eljöttek az ünnepségre a posta nyugdíjas, régi és jelenlegi aktív dolgozói is.

Benyák Ferenc múzeumigazgató üdvözlő szavai után Matos Maja két kis verse hangzott el Fejes Fanni és Haszilló Zorka előadásában a naponta várt postásokról, majd Haszilló Ferenc polgármester köszöntötte az egybegyűlteket.

Ötvös Tamás, a Magyar Posta Zrt. Kelet-magyarországi Területi Igazgatóságának értékesítési osztályvezetője elismerését fejezte ki a helyi posta és Kiss Csaba gazdag anyagával kapcsolatban. Röviden felidézte a keceli postahivatal 150 éves történetét. Ez az ünnep alkalmas arra is, hogy méltóképpen emlékezzünk a régi dolgozókra is. A keceli postahivatalvezetők névsorának felolvasásával minden postai dolgozó iránti tiszteletét fejezte ki.

150 év nagy idő. Azt mondják a „posta örök, örökké változik”, de a feladatát mindenkor ellátta a lakosság megelégedésére. Dr. Lovászi József a Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány kuratóriumának titkára az emlékek megőrzésének fontosságára hívta fel a figyelmet, majd néhány érdekesség megtekintését ajánlotta a látogatóknak, amely megtalálható a kiállítás anyagában.

A megnyitó után a múzeum udvarán folytatódott a program az imrehegyi iskolások rock and roll táncbemutatójával.

Lehetőséget kaptak keceli fiatal roma tehetségek is a bemutatkozásra. Őket követte a Mélykút Csillagai zenekar koncertje.

Alkalmi posta működött az est folyamán, a kisgyerekek a játszósarokban tölthették az időt, valamint Perényi Rezső egykori kékfestő mintáival textilt díszíthettek.

A késő esti program a kert helyett a tágas pincében folytatódott. A RPM: Funky-Disco zenéje mellett szűnni nem akaró égzengés dübörgött. Az utolsó programból a tűzugrásból vízugrás lett a zuhogó esőben a nyári napforduló éjszakáján.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (52 db kép)
MEGOSZTÁS