Mit csinálnak a tanárok nyáron?

Leginkább elrendezik az irataikat, lefűzik a dolgozatokat, majd elkészülnek a következő tanévre. Közben pedig egy kicsit pihennek is, bár a szorgosabbja bevállal egy-két tábort. No meg gyűlésekre, továbbképzésekre, konferenciákra járnak.

-Hirdetés-

Ez történt szerdán Bócsán is, ahol a Kiskőrösi Tankerület Központ tanév végi szakmai napját rendezték meg. De hogy mégse legyen annyira hivatalos ízű, vidám programmal várták őket. Kezdésként Barcsikné Weinhardt Éva helyi iskolaigazgató köszöntötte a több tucat résztvevőt, majd Szőke Vivien táncos gyerekei mutattak be néhány koreográfiát. Ezt követően Káposzta Lajos idegenforgalmi menedzser verselte el Bócsa éves programnaptárát. És aztán hirtelen betörtek a boszorkányok!

Hiába: nemrég volt Szent Iván Éj, és a lendület még mindig tartott: mégiscsak ritka látvány ennyi söprűn lovagló tanárnő, anyuka és nagymama egy tankerületi továbbképzésen!

Ezután komolyra fordult a szó. A tankerület igazgatója, Vágó Ferencné lépett a mikrofonhoz. Virággal köszöntötte a nyugdíj felé közeledő iskolaigazgatókat, mégpedig a következőket:
Nagy Czirok Lászlónét a kiskunhalasi Fazekas Mihály Iskolából, Fehérné Pál Juliannát a Duna Menti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményből, Agárdi-Nagy Györgynét a KT Bem József Általános Iskola Kaskantyúi Iskolájából, Maráz Lászlónét a KT Bem József Általános Iskola Tabdi Iskolájából.

Ezt követően az igazgató értékelte a tanévet és megköszönte a pedagógusok, intézményvezetők munkáját. Nagy-Apátiné Kuszli Beatrix tankerületi igazgatóhelyettes a jövőbeli változásokról, tervekről beszélt.

Kovácsné Pszota Orsolya, a kiskőrösi Bem Iskola igazgatóhelyettese a tankerületi versenyekről, eredményekről számolt be. Ebéd után megnézték a bócsai iskolát.

Néhány adalék még:

A következő években az a cél, hogy minél több diák kijusson külföldre, hogy nyáron néhány héten keresztül anyanyelvi környezetben látogasson órákat. A projektet a Tempus Közalapítvány támogatja. Persze ehhez az szükséges, hogy a gyerek is akarja, mert különben semmi haszna az egésznek.

A 2020-2021-es tanévtől kezdve mindenkinek ingyenes lesz a tankönyv és sokan a tanszereket is ingyen kapják. Ehhez kapcsolódik, hogy egyre több pedagógust képeznek ki az internetes tanulás fejlesztésére, a világháló használatára és a digitális technika órai alkalmazására. Merthogy a világ gyorsabban halad, mint gondolnánk…

Káposzta Lajos középiskolai tanár

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (20 db kép)
MEGOSZTÁS