Elérhetőek a Magyar Falu Program első pályázatainak eredményei.

Február végén hirdette meg a kormány a Magyar Falu Program keretében az első két pályázati felhívást, amely közösségi terek fejlesztésére és helyi identitástudat erősítésére adott lehetőséget a kistelepülések önkormányzatai, valamint egyházközösségek számára.

-Hirdetés-

Az első pályázati kiírások keretében 13 milliárd forintot nyertek közösségfejlesztésre települési önkormányzatok és egyházközösségek, így több száz fejlesztés indul el országszerte.

Megvannak a nyertesek: elérhető a Magyar Falu Program döntési lista.

Az 5000 fő alatti települések önkormányzatainak számára kiírt pályázati felhívás 6 milliárdos keretére 461 nyertes pályázat jut, a teljes összeget felhasználták. A nyertes pályázók listája IDE kattintve érhető el.

A helyi egyházi közösségi terek fejlesztése című pályázati felhívás 7 milliárdos kerete szintén teljes egészében kimerült, 487 nyertes pályázóval. A nyertes pályázók listája IDE kattintva érhető el.

A pályázattal kapcsolatban minden információ megtalálható a kormany.hu-n.

Jelentős volt a túljelentkezés, ezért a Magyar Falu Program 2020-as pályázati céljainak meghatározásakor kiemelt figyelmet fordítanak majd a helyi közösségek fejlesztésére.

Forrás: https://www.palyazatihirek.eu 
Kiemelt kép: illusztráció 

MEGOSZTÁS