Óriási felhőszakadás mosta el Kecelen a IV. Pintér kupát!
Bár az elmúlt vasárnap reggelén is előfordult a térségben, hogy esett az eső, de a Kecel Ringen ennek még nyoma sem volt. A szervezők figyelték az időjárás előrejelzést és számoltak ez esetlegesen rosszra forduló időre. Ezért a nyolc körös futamokat hatra csökkentették – lerövidítve ezzel a verseny időt -, de még ez az elővigyázatosság sem volt elég ahhoz, hogy be tudják fejezni a versenyt.

-Hirdetés-

Feltűnően kevés versenyzőt és nézőt lehetett látni, erről is és az eső következményeiről Csényei Csonka Miklós beszélt nekünk.
– Ritkán, de előfordul, hogy több hasonló verseny is van egy napra szervezve, így jártunk most is. Egy gyorsasági roncsderbi verseny az, ami megoszthatta a versenyzőket és a szurkolókat. Az időjárással lehet számolni, az nem igazán befolyásolja az elmaradást. Na meg itt a nyár, mindenki nyaralni van. Ezen a futamon egy fordított felállással készültek a rendezők, az eddigi jobbos köröket most balosra cserélték, vagyis visszafelé mentek a pályán. Ez hozzá tartozik a pálya változatosságához, minden évadban előfordul ilyen. Mivel a verseny túl volt a kétharmadán  -mindenkinek megvolt a két futam – és voltak, akik a harmadikat is teljesítették, a megszakítás ellenére is értékelhető volt a versenynap.

A zord körülmények között a versenybírók és a versenyzőkön kívül nem volt más a pályán, csak a fotós. Aki nem más, mint Gárdián Andrea, vagy, ahogy mindenki ismeri az autocross világában: Andikafoto. Őt kérdeztük:

Délelőtt még sütött a Nap, de délutánra leszakadt az ég. A versenyzőkön és a pályabírókon, valamint a mindenre elszánt – pálya szélén álló – szurkolókon kívül nem volt más a pályán, csak te. Aki fotóz! Nem jellemző, hogy egy autóversenyen hölgy fotózzon, főleg nem autocrosst! Téged mi vitt rá, honnan a sportág szeretete?

Az autóverseny szeretete már 19 éve, hogy megfertőzött, a családommal kezdtem el járni. A mai napig eljárok és fotózok, illetve szurkolok egy-két versenyzőnek.
Az időjárás mindig is megviccel, vagy tikkasztó meleg van és megsülök kint a napon, vagy elég csúnyán megázok. De nem panaszkodom, mert megéri csinálni.

A pályán a háttérben Gárdián Andrea figyeli a versenyt

Mióta fotózod Kecelen az autocross versenyt?

Amióta van amatőr autocross verseny, lényegében azóta járok. Sok évvel ezelőtt amikor még gyorsasági roncsderbi futamok is voltak, akkor is sűrűn ellátogattam Kecelre.

Milyen érzés a keceli pályán fotózni? Van valamilyen különlegessége számodra?

Kecelre mindig szívesen jövök, a páromon kívül van egy-két család, akik elmondhatom, hogy mindig szívesen fogadnak, akár mint egy családtag. Magát a pályát is szeretem, a körülményeket, az itteni embereket, versenyzőket.
Minden verseny alkalmával más a pálya nyomvonala, így nekem is mindig egy „kihívás” hogy honnan is fotózzak, honnan tudnék érdekes pillanatokat elkapni.

Egy jól elkapott pillanat! Fotó: Andikafoto

Gondolom, nem csak magadnak fényképezel. Lehet látni valahol a képeket?

A Facebookon fent vagyok, mint Andikafoto, ott mindenki megtalálja a képeimet. De aki szeretne fotókat magáról az adott napon, az megtalál a helyszínen már kora reggel.

Gárdián Andrea és Goia Dani

Magadról mit tudnál elmondani?

Makón lakom és ott is dolgozom egy autókozmetika és gumiszervízben, már lassacskán öt éve. A páromat a keceli autocrosson ismertem meg. Megkért, hogy készítsek róla képeket versenyzés közben. Ez alkalmat adott rá, hogy egyre többet beszélgethessek vele és kialakult a kapcsolatunk pár hónapja. Így lényegében most már nemcsak mint fotós állok a pálya szélén, hanem mint szurkoló és aggodalmaskodó barátnő is.
Az országos gyorsasági roncsderbiken és az autocross OB futamokon is lehet velem találkozni, mint fotós. Már a kezdetektől fogva fotózom a roncsderbit, az által ismertem meg az autósportot és ezt a közeget. Oda is mindig szívesen megyek, és többségében szívesen látnak, sok barátom van ott is.

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (90 db kép)
MEGOSZTÁS