Az Absolute Live sportitalok új gyártósorát tavasszal üzemelték be az akasztói R-Water Kft. innovatív, minden elvárásnak megfelelő új telephelyén. A gyártás részleteiről, az Absolute Live sportitalok újszerűségéről és a sikeres vállalkozás titkairól kérdeztük Nagy Ervint, a cég egyik tulajdonosát és egyben ügyvezetőjét, aki 1993. óta foglalkozik különböző üdítő- és sportitalok gyártásával, forgalmazásával.

-Hirdetés-

 

Mióta működik a cég, és milyen eredményeket értetek el?

Az R-Water Kft. több mint 25 éve foglalkozik különböző üdítőital, palackozott víz és ásványvíz gyártásával. Nem mondhatom, hogy a vállalkozás minden percét sikersztorinak éltem meg. Bizony voltak nehéz pillanatok, voltak mélypontok, de az innovatív szemlélet, és az évtizedek alatt szerzett szakmai tudás átlendített minket a nehézségeken.
A mennyiség helyett mindig a minőségre helyeztük a hangsúlyt, melynek köszönhetően  2017-ben már az Absolute Live sportitalok nyerték el az Év Sportitala címet.

Mióta foglalkoztok az Absolute Live sportitalok gyártásával, és honnan jött az ötlet?

Feleségemmel, Nagy-Parádi Timivel 2004 óta közösen vezetjük a vállalkozást, és közösen képzeljük el a vállalat jövőjét is. Éreztük, hogy nagy válaszút előtt állunk, mivel az akkori portfólió már elavult volt, nem termelt veszteséget, viszont nem is hozott akkora bevételt, hogy komolyabb fejlesztésekbe foghattunk volna.

Akkoriban bukkantam rá egy tanulmányra, ami azt mutatta, hogy a Magyarországon még igen kevéssé ismert funkcionális italok volumene az USA-ban két számjegyű növekedést produkál, míg az üdítőitalok és ásványvizek növekedés egyre inkább csökkenő tendenciát mutat. Az akkor rendelkezésünkre álló technológia alkalmas volt funkcionális italok gyártására, ezért már csak azt kellett eldöntenünk, hogy milyen termékek gyártásába fogjunk.

Miért döntöttetek a sportitalok gyártása mellett?

Mi magunk is rendszeresen sportolunk, és már akkor tudtuk, hogy a jó sportitalok fogyasztása milyen nagy mértékben egészíti ki és fokozza a rendszeres testmozgás jótékony hatásait. Az edzések során nem elég vízzel pótolni a folyadékveszteséget, az ásványi anyagok, aminosavak és vitaminok pótlása is legalább annyira fontos. Oda kell figyelnünk, hogy a szervezetünknek milyen hatóanyagokra van szüksége edzések előtt, és az edzést követő regenerálódásról sem szabad megfeledkeznünk.

Miben rejlik az Absolute Live sportitalok újszerűsége?

Láttuk azt is, hogy a hazai piacon akkoriban elérhető sportitalok az egészséges táplálkozás alapelveitől nagyon távol álló termékek voltak. Aztán tulajdonképpen ezen hibák mentén kezdtünk olyan sportitalokat gyártani, amivel a tudatos, egészséges életmódot választó fogyasztók igényeit igyekeztünk kielégíteni.

Az Absolute Live sportitalok energiaszegények, rengeteg, a sportoláshoz elengedhetetlen hatóanyagot tartalmaznak, és cukormentesek is. A piacon az Absolute Live sportitalok voltak az első olyan likvid termékek, amelyek BCAA -t, arginint vagy ornitint tartalmaznak. Ennek azért van jelentősége, mert ezek az alkotóelemek folyadék formájában jobban és gyorsabban felszívódnak, így hamarabb fejtik ki hatásukat.

Végül miért került sor az új gyártósor beüzemelésére és az új telephely megépítésére?

A régi gyártóhelyünk már kicsinek bizonyult, valamint a termékek magas minőségét is szerettük volna megőrizni. Ezért úgy döntöttünk, hogy egy új telephelyen, egy olyan gépsort üzemelünk be, amely technológia és kapacitás terén is messze felülmúlja majd a régit. Az új gyártói környezet eleget is tett minden elvárásunknak, tudjuk hozni a magunktól elvárt minőséget, ugyanakkor gazdaságossá, és energiatakarékossá is tudtuk tenni az Absolute Live sportitalok gyártását.

Mire vagy a legbüszkébb?

Mindenek előtt a családomra vagyok a legbüszkébb. Nagyon nehéz összeegyeztetni a család és a sikeres vállalkozás működését. Nagyon szerencsés helyzetben vagyok, hiszen a vállalkozást és a családot is feleségemmel együtt, szimbiózisban menedzseljük. Három fiunk közül a legidősebb, fiatal életkora ellenére is egyre nagyobb részt vállal a teendőkből. Timivel pedig hatékonyan tudjuk megosztani a családi és a cég körüli feladatokat is. Enélkül a háttértámogatás nélkül biztosan nem tudnám ilyen sikeresen vezetni a céget.

De büszke vagyok a csapatomra is, akikkel évek óta sikerül zökkenőmentesen, egyre nagyobb számban eljuttatni az Absolute Live sportitalokat a fogyasztókhoz. Munkatársaim  kreatív gondolkodása és elhivatott hozzáállása nélkül is nehezen boldogulnánk.

Természetesen büszke vagyok az új, modern, európai szintű gyártókörnyezetre is, amit az elmúlt években alakítottunk ki. Ennek segítségével a gyártó kapacitást sikerült 80%-kal növelnünk, míg a palackok műanyagtartalmát 30-40%-kal tudtuk csökkenteni. Az általunk használt csomagolástechnológia sikerességét mi sem mutatja jobban mint az, hogy a konkurencia is átvette már az újításainkat.

Milyen új termékekkel jelentek meg a piacon a közeljövőben?

Három gyermeket nevelő sportcentrikus szülőkként, most a gyermekek számára elérhető sportitalok terén fogjuk bővíteni a kínálatot. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy legyen a piacon egy olyan sportital, amit a szülők nyugodt lelkiismerettel adhatnak gyermekük kezébe, amikor edzésre indulnak. Nemsokára piacra kerül az Absolute Fit Kid elnevezésű sportitalunk, amit kifejezetten gyerekeknek fejlesztettünk ki. Az ő szükségleteikhez igazított, többségében cukormentes, ugyanakkor nagyon finom italok lesznek ezek, amit szívesen adunk mi is saját gyerekeinknek.

– Dúcz Annamária –

MEGOSZTÁS