2019. július 20-án családi napot rendeztek a tázlári Kónya-tónál Tóth Ilona, a LIVER-LAND Kft. vezetője és Kónyáné Zsuzsanna szervezésében annak reményében, hogy ez a nap egy remek szórakozást és kellemes kikapcsolódást fog nyújtani azon emberek számára, akik a hízott kacsákkal és libákkal foglalkoznak nap mint nap. Ez a szakma kemény erőnlétet kíván a dolgozóktól, hiszen naponta 4 óránként kelni kell a szárnyasokhoz és nevelni-tömni kell azokat, nem beszélve a pakolásról, szállításról és a leadásról.

-Hirdetés-

Hízott libából saját törzstelepünk van Apátfalván, ahol 12000 törzsállatunk van, hogy megtermeljük a tojást, majd bérkeltetésben kikeltetjük a tojásokat Jászapátiban, utána integráció keretében kitelepítjük őket a nevelőkhöz, akik 9 hetes korukig nevelik őket, melynek egy-egy turnusa 4000-5000 darabot jelent. A libák tömése változó, darabszámra  500-2000-ig is terjedhet. Őket négyszer kell tömni 13-16 napon át, utána mennek a vágóhídra. Ez a liba vonala. A kacsáknál a naposakat úgy vesszük a vágóhídon keresztül, ugyanígy kirakjuk nevelőkhöz nevelésre és tömésre, annyi különbséggel, hogy kevesebb ideig vannak egy-egy helyen és kevesebbszer is kell őket tömni. Libából napi 400-at tömnek, míg kacsából 800 darabot. Ezt követően kerülnek a kiskunmajsai vágóhídra – meséli a cég vezetője, Tóth Ilona.

A jól megérdemelt pihenés

Cégük minden évben egy záró ebéddel köszöni meg dolgozói munkáját Bócsán, ezúttal viszont többen is jelezték részvételi szándékukat, ezért került át a rendezvény a tázlári Kónya-tóhoz. Nemcsak Tázlárról, hanem Bócsáról, Soltvadkertről, Kiskunhalasról és Kiskunmajsáról is érkeztek munkatársaik a “csapatépítőre”. Még napközben sörivó versenyt is hirdettek, melynek nyereménye egy rekesz sör volt. A délután és az este is remeknek bizonyult. A vacsora ízletes kakas- és zúzapörkölt volt, míg a zenét Schütz Szilárd szolgáltatta. 

-Dusy-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (55 db kép)
MEGOSZTÁS