Kéthetes angol tábort hirdetett a csengődi óvoda, az óvodás és kisiskolás gyermekek számára. Az óvodai angol nyelvoktatás már második éve nagy sikernek örvend Csengődön. 

-Hirdetés-

A Funrise English néven ismert új, élményközpontú tanulásra alapozó angol nyelvoktató program csoportos ovi-angolja a 4-7 éves korú gyermekeket vezeti be az angol nyelv világába, az élményalapú oktatás és a korai nyelvelsajátítás előnyeire, rendkívüli hatékonyságára alapozva. A program megalkotója Karakai Eszter, aki az ovi-angol foglalkozásokat a 2017/18-as tanévben kezdte meg heti rendszerességgel, mely azóta is nagy sikerrel ismerteti meg a kisgyermekekkel az idegen nyelvet.

Eszter elmondása szerint rendkívül érdekes és izgalmas, ahogy látja hétről hétre a gyerekek lelkesedését és nyitottságát az idegen nyelvek iránt, emellett pedig elképesztő, mennyi tudást képesek magukba szívni egy-egy foglalkozás alatt.

A Funrise English ovi-angol programjának köszönhetően eddig már közel 40 kisgyermek ismerkedett meg az angol nyelvvel Csengődön, a foglalkozásokra pedig már környékbeli gyermekek is járnak.

A foglalkozások fő ismérvei az élményközpontúság, a multi-szenzoros tanulás (vizuális, auditív, kinesztetikus/mozgásos csatornák egyidejű használata), a cselekedtető módszer (TPR – a beszéd és a mozgás kombinációja), a vegyes oktatás (a fizikai és a digitális tér/technológia kombinációja), szociális és érzelmi tanulás (SEL), memóriafejlesztés.

A rendszeres heti idegen nyelvi foglalkozások mellett a gyerekekhez angolul beszélő Mikulás is ellátogatott decemberben, míg a legkisebbek karácsonyi műsorral is megörvendeztették szüleiket. Ízelítőt a gyermekek angol tudásából azonban nem csak otthon vagy a különböző műsorok alkalmával kaphatnak a szülők, hanem a májusi kompetenciás héten tartott nyílt napon is betekintést nyerhettek az érdeklődők az angol nyelvi foglalkozásokba. 

Az időjárással is megismerkedtek angol nyelven, játékos formában a gyerekek

Az ovisok táboroztatása már 2018 nyarán megkezdődött, egy egyhetes tábor formájában, aminek sikerességére alapozva idén két turnust is meghirdettek: 2019. július 8-12. között, ahová az óvodás korosztályt várták, július 15-19. között pedig a leendő első és második osztályosok számára szerveztek programokat, vagyis összesen közel 20 gyermek vehetett részt az intenzív, délelőtti, játékos angol nyelvű foglalkozásokon Csengődön. 

A mozgás és a zene fontossága az ovi-angol tábor során is kiemelt helyet kapott, hiszen ezek mind a gyermekek testi, lelki és mentális fejlődése során fontos szerephez jutnak és semmi mással nem pótolhatóak. Mindemellett rengeteg angol játék, mondóka, dal, báb, mese és kézműves tevékenység segítette az angol nyelv elmélyítését. Az óvodásokat az alakzatok világával történő megismerkedés fonala vezette végig a héten, ahol állatokkal, zöldségekkel és gyümölcsökkel, ruházkodással, vásárlással, valamint az időjárással is megismerkedhettek angol nyelven, mindemellett – a teljesség igénye nélkül – buborék vadászat, szerepjáték, gyümölcskóstolás, társasjátékozás is szórakoztatóvá tette a hetet. 

Mivel rengeteg mese és dal is elérhető ma már angol nyelven, így az okos tv-t is “segítségül” hívták a tábor ideje alatt is 

Az I. turnus változatos, élménydús napjait a következő héten a leendő 1. és 2. osztályos gyermekek suli-angol tábora vette át, aminek legelső napján a csoport a Kecskeméti Vadaskertbe látogatva ismerkedhetett meg angol nyelven is az ott élő állatokkal. A tábor napjai a környezetünk megóvása: a bolygónk, az állatok, az ivóvíz, a levegő védelmének fontosságán vezette végig a gyermekeket, miközben fűfejeket nevelve saját maguk is megtapasztalhatták a víz, a napfény és a levegő szükségességét, illetve a felelősség érzését is. Mindezek mellett még a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás, valamint az időjárás témája is megjelent, valamint a gyümölcsök és zöldségek, növények, kertészkedés mellett még ültetésre is sor került.  

Csengődön szeptembertől felmenő rendszerben, elindul a csoportos suli-angol is, melyet a leendő 1. és 2. osztályos csengődi és környékbeli gyermekek számára hirdetnek meg heti rendszerességgel az általános iskolai napközi után külön foglalkozásként, melynek célja az ovi-angol programból kilépő gyermekek idegen nyelvi tovább fejlesztése a suli-angol keretein belül.

 

A sok dicséret, bátorítás és jutalmazás alapfontosságú a foglalkozások alkalmával

A 2019/20-as tanév szeptemberétől induló ovi-és suli angolra rengeteg élménnyel, játékkal és programmal várják az angol nyelv iránt érdeklődő 4-9 éves csengődi és környékbeli gyermekek jelentkezését a 06-20/495-3185-ös telefonszámon!

K.E.
Fotók: Kiss Barbi és az óvoda dolgozói 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (120 db kép)
MEGOSZTÁS