„Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Imrehegyen” című TOP-3,2,1-16-BKI-2017-00018 azonosító számú nyertes pályázat eredményeképpen megújultak Imrehegy Község Önkormányzatának épületei. Nyílászárókat cseréltek az Orvosi Rendelő, az Egészségház épületében, akadálymentes feljáró épült az óvodánál, napkollektorokat szereltek fel az iskolánál.

2019. augusztus 2-án ünnepélyes projektátadó rendezvényre került sor.

-Hirdetés-

Az esemény műsorvezetője köszöntötte a vendégeket: Rausch Sándort, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnökét, Bányai Gábor országgyűlési képviselőt, Tápai Péter káplánt, Dr. Suhajda János háziorvost, Turánné Török Ágnest, a Kiskőrösi Járási Hivatal vezetőjét, a kistérség polgármestereit, dr. Beros András jegyzőt, a projektben résztvevő szakembereket és minden kedves vendéget.

Brinkus Roland Domonkos Jolán Kisfalumban című versét szavalta el az ünnepség nyitányaként.

Elsőként Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke megnyitó beszédében arról szólt, hogy a Megyei Önkormányzat fontosnak tartotta, hogy a pályázati pénzek felhasználásáról a települések maguk dönthessenek, milyen célra akarják fordítani. A helyi vezetők tudják leginkább, mire van szükség, hogy településük még élhetőbb legyen, közösen élvezhessék, használják, örüljenek a megvalósult elképzeléseknek. Ajándékul egy Bács-Kiskun Megye-zászlót adott át az imrehegyi polgármester asszonynak. Legyenek büszkék, mint ahogy Bács megye is az, hogy Imrehegy is a megyébe tartozik.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő megemlítette, hogy az elmúlt pályázati ciklusban leggyakrabban a kis települések maradtak ki a támogatásból. „Jár, de nem jut”- hangzott legtöbbször.  Az utóbbi pályázatok már figyelembe vették a települések lélekszámát, és fontosnak tartották a helyi döntéseket. A megközelítőleg 800 lakosú Imrehegyen hasznosan használták fel a nyert pénzeket. Olyan környezetet igyekeznek kialakítani a településen, hogy lakói úgy érezzék, van értelme itt maradni, sőt érdemes lesz az elköltözötteknek visszatérni. Ahogy elődeinknek megélhetést biztosított ez a föld, okos gazdálkodással, remélhetőleg ez után is képes lesz.

Túriné Czeglédi Edit, Imrehegy polgármestere köszönetét fejezte ki a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatnak, Bányai Gábor országgyűlési képviselőnek, mindazoknak, akik segítették, hogy Imrehegy is nyertes pályázó legyen. A projekt megvalósítóinak, a tervezőktől kezdve a kivitelezőkig. Külön megköszönte Stubner Éva segítő munkáját, aki a Kecel Közös Önkormányzati Hivatal közbeszerzési referense. Megemlítette a helyi önkormányzat saját pénzéből és más pályázati pénzekből megvalósult beruházásait: járda építettek, a főzőkonyhát újították fel. A polgármester asszony mérföldkőnek nevezte a mostani eseményt, – amely az utat jelöli, a falu fejlődését jelzi, és amely folytatódik, és amelyre közösen indulunk tovább.

Az ünnepség folytatódott az intézmények átadásával. Szalagátvágásra került sor az Orvosi Rendelőnél, az Egészségháznál, a II. János Pál Általános Iskola és Óvoda tagintézményél, az óvodában.

Tápai Péter káplán a katolikus egyház nevében megszentelte az épületeket, majd Isten áldását kérte a bennük tevékenykedő dolgozókra és mindazokra, akik ezeknek az intézményeknek szolgáltatásait, szolgálatait igénybe veszik.

Ez után a meghívott vendégek közös ebéden vehettek részt. A házigazda Gyóni Mónika, a könyvtár vezetője volt.

„Csak az tudja, hogy meddig mentünk,
Aki azt látta, hogy honnan indultunk el.”(Jókai M.)

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (32 db kép)
MEGOSZTÁS