A mai napon megkezdődnek a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 2019/2020-as szezonjának küzdelmei. Az új idényben 15 csapat fog versengeni egymással. A tavalyi együttesek közül a Kelebia nem vállalta az első osztályú indulást. Viszont két gárda feljebb lépett a megyei másodosztályból. A tavalyi bajnok Kerekegyháza, akik az északi csoportban szerzeték meg a bajnoki címet. A másik új együttes pedig a Kecskeméti LC fiatal gárdája. A Kecskeméti LC nem összekeverendő a Kecskeméti TE NB3-as csapatával.

Kistérségi csapatainkból kérdeztünk meg egy-egy játékost, hogy miként várják az új idényt. Cebei Gergő Akasztó, Kapus Patrik Kiskőrös, Bányai Máté Kecel és Szabó Szabolcs Soltvadkert együtteséből adott interjút nekünk.

-Hirdetés-

Nézzük először az Akasztót, ahol az érkezők sora volt hosszabb. Hiszen a kerettől nem távozott senki csak Megyes Mihály, aki sérülés miatt hagyta abba a labdarúgást. Érkezett viszont Patai Gergő és Patai Balázs a Kecel együtteséből, Kovács János Géderlakból, Vincze Sándor visszatért Hartáról, és Cebei Gergő a Kiskőrös együtteséből. Cebei Gergő így vélekedik az új idényről: „A nyaralást leszámítva az alapozás minden edzésén részt vettem, ennek köszönhetően sikerült a szükséges erőnlétet felépíteni, valamint néhány kilótól is megszabadulnom. A többszörösen műtött térdem az idő előrehaladtával egyre jobban viselkedett, már-már teljesen fájdalommentes. Nehéz bármit is jósolni, mert jelentős változások történtek, új csapatok kerültek a megye I.-be, illetve jelentős játékos mozgások voltak. Mindenesetre minimális célként a tabella első felét céloznám meg, mert abból még akármi kisülhet. Úgy érzem a csapat és a vezetők is örömmel fogadtak és sikerült beilleszkednem. A kupában sajnos nem sikerült továbbjutnunk, le kell vonni következtetéseket, javítani a hibákat, viszont rengeteg pozitívum volt a játékunkban, ebből lehet építkezni. Ami az első találkozót illeti. A korábbi Hartai meccsekkel kapcsolatban pozitív emlékeim vannak általában győztesen hagytuk el a pályát. Mindenképpen győzni szeretnénk és ezért mindent meg is fogunk tenni. Fontos lesz, hogy az ellenfél nem mindig sportszerű viselkedését ne vegyük fel, viszont a megfelelő kemény, férfias játékra is szükség lesz hideg fejjel.”

Cebei Gergő már akasztói mezben 

A Kiskőrös együttesénél mondhatni nagy mozgás volt a nyáron, hiszen öten távoztak az együttestől, ketten abbahagyták a labdarúgást. A tehetséges ifjúsági játékosok közül kerültek fel többen a felnőtt kerethez és rajtuk kívül három játékost sikerült leigazolni a Kiskőrösnek. Érkezett Vajda Brendon Dunaújvárosból, Kapus Patrik Márk Szabadszállásból és Pintyi Roland a Rákosmente együttesétől. Az egyik új játékos, Kapus Patrik így várja az új szezont:Az első pillanattól fogva nagyon jól érzem magam Kiskőrösön. Mondhatni azonnal befogadtak a többiek, úgy érzem sikerült beilleszkednem. Személy szerint az én célom az, hogy a lehető legtöbbet kihozzam magamból, amivel a csapat javára szolgálhatok. Szeretnék a bajnoki címért harcolni, valamint a kupában is minél tovább menetelni. Úgy érzem a felkészülés jól sikerült, a társaság motivált, összetartó, így minden adott ahhoz, hogy egy sikeres szezon elé nézzünk. A Kecel ellen nyitjuk az új idényt. Ez a mérkőzés nem csak azért különleges, mert velük kezdjük meg a bajnokságot, így mindenképp a győzelem az elfogadható eredmény. Sok nézőre számítok, valamint jó hangulatra. Remélem sikerül a szurkolóinkat boldoggá tennünk! Hajrá Kőrös!”

Kapus Patrik Márk és Pintyi Roland a Kiskőrös két új igazolása

A Kecel csapatáról már beszámoltuk a hét elején a kupamérkőzésről szóló cikkben. Itt is elmondható, hogy nagy volt a mozgás mind érkezői mind távozói oldalon. Sőt az együttesnek új edzője is lett a nyáron Szabó Attila, alias Butra személyében. Az egyik új szerzemény Bányai Máté, aki a közvetlen rivális és szomszédvár Kiskőrös együtteséből tette át székhelyét Kecelre. Máténak már is különleges lesz az első találkozó, hiszen mindjárt az első fordulóban volt csapata ellen lép majd pályára. Bányai Máté így gondolkodik az új szezonról: „Újoncként érkeztem Kecelre, pozitív vagyok a szezonra tekintettel. Bízom benne, hogy sikerül elérni a vezetőség által kigondolt célt. Tudtommal nincsenek lehetetlen elvárások, megteszünk mindent, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból. Ugye én az első két hét alapozást Kiskőrösön kezdtem meg, és egy edző meccsen is játszottam, utána érkeztem, Kecelre. De nagyon pozitív vagyok az alapozást követően, a csapat teljesítményére vonatkozólag. Úgy gondolom nagyon jól sikerült a felkészülés, jó volt a hangulat, a lelkesedés. Sajnos nem tudtunk annyi edzőmeccset játszani amennyi le volt kötve. Le kellett mondani kettőt is nyaralások miatt, mert nem tudtunk volna kiállni. A sors fintora, hogy egyből Kiskőrösre látogatunk, ahol nem is olyan régen még együtt öltöztem a játékosokkal. Bízom a jó eredményben, hogy a szurkolók egy színvonalas mérkőzést tudjanak megnézni. Győzzön a jobbik csapat. Sok sikert kívánok.”

Bányai Máté a Kecel együttesében máris góllal mutatkozott be a kupában

Soltvadkerten távozó nem volt, viszont érkezők és újrakezdők igen. Érkezett a csapathoz Rimár Péter Kiskőrösből, Bereczki Gábor Kiskunhalasból. Visszatért a megye I.-es keretbe Varga Bence. Újrakezdte a futballt Geleta Patrik és Szamosi Péter. Az együttes támadója a télen érkezett Szabó Szabolcs beszélt az új évadról: „Nagyon erős bajnokságra van kilátás, nem igazán tudok kiemelkedő csapatot mondani. Szerintem rengeteg fog múlni azon, hogy a csapatok milyen mentalitásban fognak játszani és mennyire funkcionálnak egységként. Sok szoros és izgalmas meccset várok. Részünkről a cél szerintem az első hatba kerülés, amire szerintem optimálisak a körülmények. De tényleg nagyon nehéz megtippelni, hogy milyenek a kilátások a szezonra mivel körülbelül egy szintet képviselnek a csapatok. Az alapozásunk elég keménynek mondható, 5 edzőmeccsünk volt és elég sűrű edzésprogramot állított fel a vezetőség, de készen állunk a szezonra. Úgy érzem, sok van ebben a csapatban mivel az öltözői hangulat nagyon jó és ez látható a pályán is. Mindjárt az első fordulóban a címvédő Kiskunfélegyháza otthonában kezdünk. Nem minket várnak esélyesnek ezen a találkozón. Nagyon nehéz meccsre számítok, de ha normálisan bele tudunk pörögni a meccsbe és jó mentalitással lépünk pályára biztos vagyok benne, hogy megnehezítjük a Kiskunfélegyháza dolgát.”

Szabó Szabolcs optimistán várja az új idényt

Ma délután 17 órakor útjára indul a labda a Kiskunfélegyháza – Soltvadkert mérkőzésen, mellyel elindul a 2019/2020-as szezon. Vasárnap az Akasztó csapata Hartára látogat, ahol parázsderbire van kilátás. Szintén vasárnap csap össze egymással a Kiskőrös és a Kecel is. Szóval máris egy szomszédvári rangadóval kezdődik a bajnokság.

B.D

MEGOSZTÁS