Második alkalommal került megrendezésre Akasztón a „Retro Parki” Halfőző Verseny a Csengődi út mellett kialakított területen. Néhány évvel ezelőtt az önkormányzat felújította a korábban elhanyagolt lakóházak előtti területet, ami mostanra már egy kisebb települési rendezvénynek is megfelelő helyet tud biztosítani.

A rendezvényről Suhajda Antal polgármester elmondta, hogy korábban már volt a Halascsárda szervezésében országos halászléfőző verseny Akasztón, de egy idő után ez megszűnt. Időközben igényként merült fel a helyi lakosság körében ennek a versenynek az újjáélesztése és javaslatként merült fel, hogy helyszínként a Retro Park felelne meg erre a célra a leginkább.

Az idén négy csapat indult a versenyen, melyen 100-nál is több személy kóstolta meg a finom halászléket.

-Hirdetés-

Az alapanyagok tekintetében a résztvevők maguk hozták az ételek alapanyagait, mely fő alkotó eleme a sziki ponty volt. Meg kell említeni, hogy Akasztón „bajai halászlét” készítik előszeretettel, de most Szabó József egy új technikával dolgozott. Ez utóbbinak az volt a lényege, hogy egy szűrőben főzte meg az alapléhez szükséges alapanyagokat és nem passzírozva adta hozzá a halászléhez. Minden halászlé nagyon ízletes volt, ezért a négy versenyző csapat tagjaiból összeállított zsűrinek igen nehéz dolga volt a helyezések eldöntésekor.

Az akasztóiak szerint a jó halászlé kiváló minőségű, előre lesózott halból (szikiponty), őröltpaprikából, hagymából és vízből áll. Köretnek házi gyufatésztát használtak.

Szabó József és csapata

A II. „Retro Parki” Halfőző Verseny végeredménye

1.hely: Bogáromi József és csapata
2.hely: Dulai Pál és csapata
3.hely: Szabó József és csapata
4.hely: Teknyős László és csapata

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS