Már nagykorúak azok a gyerekek, akik az első anyatejes napon még kicsi babák voltak. A keceli védőnők a rendezvény történetének immár huszadik alkalmával hívták és várták a szoptatós kismamákat, de eljöhetett tulajdonképpen bárki, aki szívesen eltöltött egy délelőttöt vidám hangulatban, jó közösségben. Kecelen 2019. aug. 24-én a rendezvény helyszíne a Városi Múzeum kertje volt.

-Hirdetés-

1992-ben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) augusztus 1-ét nyilvánította az anyatejes táplálás világnapjává, ezt követően pedig a hónap első hetét a Szoptatás Hetévé nevezte ki – Magyarország 1993-ban csatlakozott a kezdeményezéshez. Ehhez kapcsolódóan már hagyomány, hogy augusztus hónapban megrendezik Kecelen is az Anyatejes táplálás napját.

Az egyre népszerűbbé váló eseményen sok család, kismama vett részt kisgyermekével együtt. A védőnők ezalkalommal is hasznos tanácsokkal látták el az anyukákat a beszélgetéssel és kis műsorral egybekötött rendezvényen. A vendégeket Kovácsné Veréb Gabriella üdvözölte. Grúber Noémi alkalomhoz illő kedves dalt játszott fuvoláján a jelenlévők szórakoztatására, majd Haszilló Ferenc polgármester köszöntője következett. Lehoczkiné Nagy Kata, aki a hajdani legelső keceli ilyen ünnepen újdonsült anyukaként mesélt akkori tapasztalatairól, élményeiről, most újra eljött és beszélt az anya-gyermek kapcsolatának alakulásában fontos szerepet betöltő szoptatásról, az apák támogató részvételének fontosságáról.

A délelőttre mindig szívesen ellátogatnak a nyugdíjas védőnők, a gyermekorvos, a Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai is.

A védőnők ezúttal is kis ajándékkal, vendéglátással kedveskedtek a megjelenteknek a támogatók jóvoltából.

Az ünnep további részében Lufibohóc és a Hupikék Holiday show szórakoztatta a kicsiket és nagyokat.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS