Egyházi Oktatásért Alapítvány, a Városi Könyvtár és Művelődési Ház és a KecelMédia az elmúlt évi Marica grófnő előadásának sikerén felbuzdulva hagyományteremtő szándékkal augusztus 23-án este a keceli szabadtéri színpadon a Mágnás Miska című szatirikus, legendás operettjének bemutatásával örvendeztették meg a műfaj kedvelőit.

Miután a szervezők nevében Ridegné Szilágyi Bettina valamint a város nevében Haszilló Ferenc polgármester köszöntötte a jelenlévőket, az előadás kezdetét vette és a  közönség a szereplőkkel együtt dúdolhatta a jól ismert operettslágereket: a „Cintányéros cudar világ”, az „Úgy szeretnék boldog lenni” vagy a „Hoppsza Sári”.

-Hirdetés-

A főszereplőkről a szervező Facebook oldalán olvasható, hogy Teremi Trixi Kálmán Imre díjas magyar színésznő. Remek tánc- és énektudású színművésznő, szubrett. Ez idáig legfiatalabbként díjazott Bársony Rózsi-gyűrűs. Többször fellépett Japánban, az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Izraelben és Európa országaiban. Vendégszerepelt még Kínában is. Több mint 100 külföldi turnén vett részt. Az operettben Marcsa, a mosógatólány szerepében láthatjuk. Kiss Zoltán táncosként kezdte a pályáját, majd színészként legendás előadásokban szerepelt itthon és külföldön – Angliától Japánig. A Magyar Érdemrend Tisztikereszt kitüntetést 2015-ben vehetett át. A darabban Miska, a lovász szerepében ismerhetjük meg.

Primadonnaként Vörös Edit, bonvivánként Vadász Zsolt lépett a színpadra és varázsolta el nagyszerű játékával a közönséget.

A szervezők nyereményjátékra hívták az operett iránt érdeklődőket. Augusztus 1. és augusztus 24. között három alkalommal páros belépőt lehetett nyerni az előadásra, a feltett kérdésekre adott helyes válaszok alapján. Mindhárom alkalommal számítógépes sorsolás döntött, kik nyerték a belépőket.

Az előadásra nem csak helybéliek jöttek. Szép számmal voltak nézők a környező településekről is.

 

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS