Szomszédvári rangadóra került sor a labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulójában augusztus 28-án, amikor a Kecel FC csapata a Soltvadkerti TE gárdáját látta vendégül. A találkozónak komoly tétje volt, mivel a győztes az országos főtáblán folytathatja majd a küzdelmeket.

Az a csapat, amelyik ezen a fordulón túljut, az országos főtáblán a legjobb 128 közé jut és nagy valószínűséggel pénzjutalomban is részesül az MLSZ által, de erről még nincs határozat. Annyit lehet tudni, hogy a tavalyi évben az országos főtáblára jutott klubok 1 millió forintot kaptak, a további körökben győztes 500 ezer, a tizenegyespárbajban továbbjutó pedig 300 ezer forintot kapott.

-Hirdetés-

Kecel FC-Soltvadkerti TE 0-4 (0-1)

Kecel FC: Eifert – Horváth Á., Vata (Bleszák), Krahulecz, Mindszenti, Sendula P. (Doszpod), Bajnok, Bányai (Kovács L.), Sendula J., Csanádi, Herczeg P.
Edző: Szabó Attila.

Soltvadkerti TE: Frittmann – Rózsa, Dobosi, Tóth Á. (Soproni), Frei (Font), Radics, Márki, Molnár, Szabó Sz., Szalai, Rimár (Pekker).
Edző: Holczimmer Tamás.

A mérkőzés első felében nyíltan játszott mindkét csapat és több nagy gólszerzési lehetőség alakult ki a kapuk előtt. A soltvadkertiek Molnár Edvárd révén kapufát is lőttek, majd a 19. percben Rimár Péter úgy lőtt gólt, hogy a félpályáról indulva a teljes védelmet lefutotta és a kapust is kicselezve gurította a hálóba a labdát (0-1). A kiegyenlített erők küzdelme a 32. percben nagy fordulatot vett. A hazaiak védőjét Horváth Ákost a saját tizenhatosánál Szabó Szabolcs letalpalta, ami megtorlatlan marad. A sérelem miatt Horváth Ákos reklamált a játékvezetőnél, aki ezt sárgalappal „jutalmazta”, mely a hazai védőnek már a második színes lapja volt, így a kiállítás sorsára jutott. A 40. percben a soltvadkerti Szabó Szabolcs egy védő szorításából nagy helyzetben lőtt kapura, amit Eifert János védeni tudott. Az eset után szabadrúgást kaptak a soltvadkertiek és a hazai csapatból – a kispad felőli oldalon elhelyezkedő asszisztenssel való megbeszélés után – kiállította Mindszenti Jánost a játékvezető. Ezek után a szünetben felpaprikázott hangulatban vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második játékrész elején közel állt a gólszerzéshez a hazai gárda. A középkezdés után legurított labdát kapura lőtték a keceliek, ami a felső lécen csattant. Kettős emberhátrányban is nagyon hősiesen küzdött a hazai gárda, de a soltvadkertiek jelentős mezőnyfölényben voltak. Az emberelőnyt kihasználva a 74. percben szerzett gólt Radics Zoltán (0-2), majd a 79. percben Szabó Szabolcs (0-3). A történéseket a hazai kispadon is nehezen tudták megemészteni és a reklamáló Szabó Attila edző a kispadnál elhelyezkedő asszisztens jelzésére sárgalapos figyelmeztetést kapott. A 65. percben csereként pályára lépett soltvadkerti Pekker Roland sem volt sokáig a pályán, mivel lökés miatt a 85. percben már megkapta második sárga apját és őt is kiállították. Az eldőlt mérkőzés utolsó találatát egy gyors támadás végén a 89. percben Szabó Szabolcs szerezte (0-4).

Ezzel a győzelemmel a soltvadkertiek jutottak az országos főtáblára és várhatják a Magyar Kupa következő fordulójának sorsolását.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (32 db kép)
MEGOSZTÁS