Ha egy gyerek eléri az iskolaköteles kort, mindig nagy a talány: visszafogjuk vagy ne fogjuk? Mármint az óvodában. Erre jómagam is csak annyit tudok mondani: „Bízza a szakemberre!” Aztán persze még mindig ott motoszkál a szülőben a kérdés: „Vajon jó lesz-e ott neki, fogja-e bírni?”

-Hirdetés-

Bócsán idén szeptemberben 21 elsős kezdi a tanévet. Mint Barcsikné Weinhardt Éva iskolaigazgató elmondta, a 163 diák egy csapatot kell, hogy alkosson.
„Lehetünk bár különbözőek, sőt: legyünk is — de a közösség akkor is rajtunk múlik!”

És akkor következzék még néhány jó mondat:

  • Az iskola a tudás megszerzésének és a csapat kialakításának lehetőségét adja. A többi a szülőn és természetesen a gyereken múlik.
  • Nem csupán azért kell a tudás, hogy magasabb legyen az értelmi szintünk, hanem azért, hogy több mindenből tudjunk felnőtt korunkban választani.
  • Ez a választás nyolcadikban elkezdődik: sokaknak egy egész életre szól!
Az elsősök ceruzát és füzetet kaptak a nyolcadikosoktól ajándékba

Bócsa önkormányzata a rendszeres testnevelés órákon kívül lovaglási lehetőséget (3. osztály) és úszás oktatást is (6. osztály) biztosít a diákoknak. A kézilabda edzéseket Oláhné Marosi Judit tartja. Emellett ott a tavaly jól bevált tánc és a különböző pályázatos projektek.

A tanévnyitó ünnepi műsorát a harmadikosok adták. Szép gesztus volt, hogy egy adott jelre felhívtak néhány kis elsőst a színpadra, akik velük együtt verseltek.

És akkor kérdezzünk meg néhány könnyes szemű (?) szülőt!

Szabó Klára 

Ő az első elsősünk: Szabó Virág. Neki annyi előnye van a többiekkel szemben, hogy a nagymamája az iskolatitkár, akit eddig is sűrűn látogatott az irodában.

Cs. Tóth Gabriella

Fiunk Cs. Tóth Domos a második gyerek a családban, aki itt kezdi az iskolát, így rálátott a bátyusra. Előfordult, hogy együtt tanultunk. Bízom benne, hogy sikerélményekkel teli évek következnek.

 

Rázsonyi László

Ó, hát nekem már a harmadik gyerekem jár ide, az alsó tagozatba. Nálunk nem volt gond a beiskolázás sosem: vidám család vagyunk és a gyerekek belenőnek a szerepekbe, feladatokba. Mondhatni: a harmadik már rutinosabb, mint a két idősebb…

Jó munkát, jó tanulást minden kis- és nagydiáknak!

 

 

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS