A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 5. fordulójában az Akasztó FC csapatai hazai környezetben lépett pályára. Az együttes szeptember 8-án a Kecskeméti LC gárdáját fogadta.

Az akasztóiak végig irányították a játékot és megérdemelten nyertek 3-1-re (1-1): Piránszki – Vincze (Fésűs), Patai G., Tratter (Kudron), Csoba (Patai B.), Szabó Zs., Kerekes, Juhász T., Cebei, Biber J. (Turancsik), Palla.

-Hirdetés-

A találkozó előtt Szabó Béla stúdiós köszöntötte a csapatokat és a szurkolókat, valamint a hazai kapust, Piránszki Istvánt. Elmondta, hogy Németh Zsolt és Tóth Patrik is sérülés miatt kidőlt a sorból, így szükséges volt egy új hálóőrt leigazolni. A 21 éves Piránszki István legutóbb a Scoregoal Kecskeméti FC futsal csapatában védett.

A találkozó több nagy akasztói gólhelyzettel kezdődött, melyek egyikéből a 11. percben Kerekes Márk talált a kapuba (1-0). A szórványos vendég ellentámadások nem sok veszélyt jelentettek az akasztói kapura és az első félidő végére jobb helyzetkihasználással már 3-4 góllal is vezethettek volna a hazaiak.

Megbosszulta magát a sok kihagyott helyzet, mert egy kecskeméti szabadrúgás után a hosszú oldalon egyedül hagyott Szedmák Roland a kapus felett a hálóba bólintotta a labdát (1-1). A második félidőben is sorra dolgozta ki a helyzeteit az akasztói csapat. A 67. percben a hazai Szabó Zsolt bújt ki két védő közül, amikor buktatták a büntetőterületen belül, de néma maradt a síp. Nem sokkal ezután az akasztói Juhász Tamás találta telibe a kapufát. A nyomasztó hazai fölény a 75. percben eredményezett gólt, amikor Szabó Zsolt talált a kapuba (2-1), majd a 92. percben egy újabb találatával (3-1) lezárta a mérkőzést.


Szrenkó István – Akasztó FC edzője:

-Úgy gondolom, hogy az első félidőben több góllal kellett volna vezetnünk a helyzeteink alapján. Egy védelmi hiba után kaptunk gólt a szünet előtt, így magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. A második félidőben megszenvedtünk a sikerért, de be tudtuk darálni a fiatal, jó képességű játékosokból álló kecskemétieket. A második gólunk után éreztem azt, hogy eldőlt a mérkőzés. A találkozó végére a kecskemétiek feltolták a védekezésüket, ami által a gyors támadóinknak nagyobb terület adódott a gólszerzésre. Általában a foci törvényei szerint a sok kihagyott helyzet megbosszulja magát, de szerencsére most ez nem következett be.

Filus Tibor 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (42 db kép)
MEGOSZTÁS