Az ajánlási időszak lezárultával Kecelen is kialakult a választáson induló szervezetek és jelöltek száma. Ahogyan az 5 évvel ezelőtti voksoláson is jellemző volt, az idei megmérettetésen is a pártok, egyesületek jelöltjei és a független képviselőjelöltek közül kell majd választania a voksolóknak. Az öt évvel ezelőtti eredmény szintén vegyesen alakult, azaz nem alakult ki egyöntetű többsége a keceli képviselő testületben, Haszilló Ferenc polgármesternek ezért nem is volt egyszerű dolga összefognia a képviselőket egy-egy fontos döntés idején az elmúlt 5 év során. Ugyanis Kiskőrössel és Soltvadkerttel ellentétben itt nem volt meg az egyöntetű többsége a polgármesternek a testületben, amely megnehezítette a dolgát.

-Hirdetés-

Az idei keceli választásokon a független jelöltek mellett három szervezett csoport jelöltjei között zajlik majd a küzdelem:

A Haszilló Ferenc polgármester vezette Fidesz-KDNP csapata az egyik. Részükre nagy kérdés lesz, hogy sikerül-e ezúttal megszerezni a testületi többséget is, amely szükséges lenne Kecelnek a fejlődéshez szakítva ezzel a polgármester vs ellenzéki testületi többség folyamatos küzdelemmel. Jelöltjeik között ügyvéd, tűzoltó, növényvédelmi szakmérnök, kereskedő-trafikos, gazdálkodó található, tehát a helyi társadalom igen széles köréből állítottak képviselői aspiránsokat.

A másik csoport a Kecel Összeköt Egyesület néven induló formáció lesz. Jelöltjeik között óvodapedagógus, optikus, grafikus és egyéb vállalkozók találhatóak. Maga a jelölő szervezet, a Kecel Összeköt Egyesület 2019 májusában lett bejegyezve a Kecskeméti Törvényszéken, keceli székhelyre, tehát jó eséllyel nem egy Kecelen működő civil szervezetként alapították, hanem tudatosan egy választáson induló szervezetként. Ezt támasztja alá, hogy a bírósági nyilvántartás szerint a szervezet cél szerinti besorolása: politikai tevékenység. A cél szerinti leírásában is kizárólag keceli politikai célok szerepelnek.

A harmadik formáció a Kecel Megújul szlogen alatt induló csoport. Az 5 évvel ezelőtti önkormányzati választás egyik legerősebb keceli szereplői. Az akkori választáson polgármester jelöltként induló Városi Anett minimális különbséggel végül alulmaradt Haszilló Ferenccel szemben. Emiatt kisebb meglepetés, hogy az idei évben el sem indul polgármester jelöltnek, a képviselő jelöltek között viszont ott szerepel. Egyesületi, vagy más jogi személyiségű társasággá nem alakultak, valamennyien független jelöltként indulnak az önkormányzati választáson Kecel Megújul szlogennel. Erős közösségi média megjelenéssel és a helyi média pozíciókkal függetlenségüket némileg feladva támogatják Herczeg Imre független polgármester jelöltet.

Polgármester jelöltek tekintetében az öt évvel ezelőtti 6 jelölthöz képest most négyen méretik meg magukat:

Haszilló Ferenc Attila jelenlegi polgármester – Fidesz-KDNP

Herczeg Imre – független jelölt

Ondrovics Ferenc független jelölt

 Szabadi Zsolt – Kecel Összeköt Egyesület

Haszilló Ferenc polgármesteren kívül egyik jelölt sem indult a legutóbbi választásokon.

Az idei választáson 29 keceli lakos indul képviselőjelöltként, ugyanez 5 évvel ezelőtt 30 volt, ami nagyságrendileg szinte megegyezik. A jelenlegi képviselő testület tagjai közül nem indul a választásokon dr. Csapi Bence és Herczeg Imre István. 

Több olyan személy is van, aki indult már képviselő jelöltnek 5 éve, de akkor nem nyert mandátumot Kecelen, így ezek szerint újra megpróbálja: Benedek Imre, Forrai Ákos (Ő minimális különbséggel maradt le a befutótól 5 éve), Lukács Tibor Ferenc, Nemes György, Rideg Zoltán, Szabadi Zsolt és Váradi Gusztáv.

13 induló jelölt, azonban most próbálja meg első alkalommal a választást

Az alábbiak személyek indulnak az idei önkormányzati választáson képviselő jelöltként Kecelen:

Agócs Ákos – Fidesz – KDNP

Áman István – Független

Antóni Györgyné – Kecel Összeköt Egyesület

Apró Zoltán – Független

Bányászi Gábor – Fidesz – KDNP

Benedeczki János – Független

Benedek Imre – Kecel Összeköt Egyesület

Béres Hajnal – Mi Hazánk – MIÉP – FKgP

Berger József – Független

Forrai Ákos – Fidesz – KDNP 14

Grecs Krisztina – Független

Greksáné Flaisz Katalin – Fidesz –KDNP

Györgye Zalán –Fidesz – KDNP

Haszilló Tamás – Független

Kelemen László – Független

Kovács László – Fidesz-KDNP

Lukács Tibor Ferenc – Független

Molnár Balázs – Független

Nemes György  – Független

Paplanos László – Fidesz – KDNP

Rideg Gábor – Független

Rideg Zoltán – Független

Sendula Anita – Kecel Összeköt Egyesület 

Szabadi Zsolt – Kecel Összeköt Egyesület

Tóth Zoltán – Fidesz – KDNP

Váradi Gusztáv – Független

Varga Zoltán – Kecel Összeköt Egyesület

Városi Anett – független

Vulman József – Kecel Összeköt Egyesület

MEGOSZTÁS