Több évtizedes hagyomány, hogy Solt városában is szüreti fesztivált tartunk szeptemberben. Városunk egyik legkedveltebb rendezvénye, ahol az idei évben is több, mint 80 fiatal táncos vett részt a szüreti forgatagban és mutatták be hat helyszínen a hagyományos szüreti táncot.

-Hirdetés-

Már 17. éve, hogy Szabóné Pajerich Andrea néptáncoktató heteken keresztül készíti fel a helyi fiatalokat, minden évben hatalmas sikert és elismerést aratva.

A Fesztivál programja a pincesoron kezdődött a Gróf Vécsey Károly Borlovagrend avatási ceremóniájával, melyen számos borlovagrend képviseltette magát, majd a kulturális bemutatókat a Dankó Rádió élő kívánságműsora követte.

Szeptember 14-én a szüreti menet 14 órától indult a művelődési ház elől, majd minden településrészen, változatos helyszíneken mutatták be táncukat, ahova hintókkal, lovaskocsikkal érkezett a szüreti menet. A Petőfi telepi megállónál a táncot látványos csikósbemutató is követett, végül a Béke téren hatalmas tömeg várta a táncosokat és a szüreti menetet egyaránt, akiket Font Sándor országgyűlési képviselő köszöntött.

A Béke téri vigadalomban felléptek a Solti Roma Hagyományőrző Tánccsoport tagjai, az ausztriai Musikverein Lyra fúvószenekar, a Bóbita Bánszínház gyermekműsorával, a Temerini dalárda és tamburazenekar, majd az est sztárvendégei Dupla Kávé és Köteles Cindy fergeteges hangulatot varázsolt a térre. Végül az utcabálban ifj. Alberczki Sándor mellé bekapcsolódott az ismert mulatós előadó, Kothencz Lajos is.

F.B

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS