Mindig jó ha kéznél van egy ilyen elektromos orvosi készülék, hiszen bármikor bárhol felütheti fejét a baj. Ezért is nagy szó az, hogy a mi kis falunkban is fellelhető lett Bálint István Gábornak köszönhetően egy defibrillátor. István 41 éves, családi gazdálkodó, aki a munkája és a családja mellett  szabadideje nagy részét a labdarúgásnak szenteli. Jelenleg  a TÁZLÁRI FOOTBALL CLUB-ban focizik csatárként, de csak ha nagyon muszáj, ugyanis többszöri térdműtéten esett át. Évek óta nagy focista, olyannyira, hogy 2015-ben megválasztották a csapat elnökévé. Az előző elnök Csigi Lajos volt 10 éven át. Mivel 5 évig szól egy ilyen megbízás, Lajos már nem szerette volna újabb 5 évig vállalni a csapat irányítását, így lett István az elnök, akiket tulajdonképpen a tagok szavaztak meg.

Na de, hogy hogyan és miként lelt új otthonra a defibrillátor, azt Bálint István Gábor mesélte el:

-Hirdetés-

2019 tavaszán értesítést kaptam, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség ( MLSZ) defibrillátor pályázatot írt ki az egyesületek számára, ezért felvettem a kapcsolatot az illetékesekkel, akik tájékoztattak a pályázaton való indulás feltételeiről (pl.: adósságmentesség, feltétel volt két személy részvétele a tanfolyamon , Lehoczki Bálint is aktív labdarúgó az egyesületben.) Ezután beadtam a pályázatot, elutalásra került az önerő. A készülék teljes ára 412.750 Ft, az önerő ennek az 5 %-a. A pályázatot a TÁZLÁRI FOOTBALL CLUB nyerte. Ezt követően a Támogatási Szerződés aláírása és az eszköz átvétele következett. A készüléket 2019 augusztusában vettem át Kecskeméten a BKMLSZ illetékeseitől.

Köszönettel tartozom többek között a Bács-Kiskun megyei Labdarúgó Szövetség munkatársainak, akik segítettek a pályázat lebonyolításában. Tázlár Község Önkormányzatának a szükséges dokumentumok beszerzéséért, valamint Nagyajtai Mihálynak és családjának, akik átvállalták az önerő nagy részét: 15.000 forintot, így támogatva a jó ügyet és egyesületünket.

Motivációm végig az emberi élet tisztelete, esetleges megmentése volt.

-Dusy-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (4 db kép)
MEGOSZTÁS