Az utóbbi hetekben igen gyenge teljesítményt nyújtott a megyei I. osztályban szereplő Kecel FC labdarúgó csapata. Az együttes több nagy gólarányú vereséget is szenvedett, ami után edzőváltás történt.

-Hirdetés-

A Kiskunhalasi FC együttesénél a harmadik forduló után menesztették Márton Zsolt edzőt, aki azóta munka nélkül volt. A Kecel FC csapatánál a hetedik forduló jelentette a váltást a gárda kispadján. A csapat ekkor 6-1-re kapott ki a Harta SE otthonában és a hetek óta tartó gyenge szereplés miatt megköszönték Szabó Attila edző munkáját.

A klub vezetése a kalocsai Márton Zsoltot kérte fel az edzői teendők ellátására, aki rövid gondolkodási időt követően már szerdán edzést tartott a fiúknak. Az új edző által felkészített keceli gárda a 8. fordulóban hazai pályán fogadta szeptember 29-én a jó erőkből álló Jánoshalma csapatát, akiktől 2-0-ás (0-2) vereséget szenvedtek: Eifert – Horváth Á., Vata (Krahulecz), Csanádi (Kovács L.), Mindszenti, Sendula P., Bajnok, Doszpod, Bányai (Herczeg R.), Sendula J. (Bleszák), Herczeg P.

Az első félidőben mezőnyfölényben játszott a Jánoshalma csapata, de a gólokat mégsem kidolgozott akciók végén szerezték. A vezető jánoshalmi találat a 27. percben született, amikor egy erős lövést hárított bravúrra Eifert János, és a kapusról kipattanó labdát lőtte közelről az elalvó védők gyűrűjében a hálóba Andelic Nemanja (0-1). A 38. percben tovább növelte az előnyét a vendég gárda, amikor egy szögletet követően fejelt a kapuba Jesic Alexander (0-2). A szünet után kiegyenlítettebb lett a küzdelem és mindkét kapu előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, de az eredmény már nem változott.

Márton Zsolt – Kecek FC edzője:
-Megkerestek a keceli vezetők, hogy én lássam el az edzői teendőket a csapatnál. Kértem egy nap gondolkodási időt, melyet követően elfogadtam a felkérést és a heti edzéseket már én tartottam a fiúknak. A csapatot már láttam korábban és a játékosok nagy részét ismertem, így volt rálátásom az itteni helyzetre. Azt látni, hogy sok munkával lehetne eredményt elérni, de heti két edzést tudunk csak tartani. Ma azt kértem a fiúktól, hogy 1-2 gólos hátrányban sem adhatjuk fel, nem eshetünk szét, legyen tartásunk és küzdjünk az utolsó másodpercig. Az első félidőben nem álltunk bele a mérkőzésbe megfelelően és a védekezésben elkövetett hibáinkat góllal büntette az ellenfelünk. A szünet után már jobban tetszett a csapat, bátrabban fociztunk, volt néhány igen nagy gólszerzési lehetőségünk, amivel akár jóval szorosabbá is tehettük volna a találkozót. A második félidőben látottakra lehet alapozni a jövőben, és akkor még lehetnek ebben a szezonban szép sikereink.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS