Az egykori tsz-iroda épületét néhány éve vásárolta meg a község önkormányzata, majd sokáig várt olyan pályázati lehetőségre, aminek segítségével olyan funkciót találhatnak az ingatlannak, aminek szükségét érzi a település. A megyei önkormányzat irányította TOP-program adta az esélyt arra, hogy kialakítsák ott a szociális alapszolgáltatási központot.

-Hirdetés-

Fábián Sándor, a település polgármestere számolt be mindezekről a szeptember 28-án tartott avatóünnepségen, ahol az erdélyi testvértelepülések Vérvölgy és Nagydoba képviselői mellett, jelen volt Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke is.

A 40 millió forintos támogatással létrehozott központban kapott helyet a tanya- és falugondnoki szolgálat, a házi segítségnyújtás, a családsegítő szolgálat, a védőnői szolgálat – utóbbit saját erőből valósította meg az önkormányzat –, valamint elkészült egy melegítő konyha és egy szociális étkező is.

Tabdin a most átadott központ volt az első, amit a TOP-pályázat keretében valósítottak meg. Rideg László köszöntőjében kiemelte: a támogatások révén, a megye valamennyi településén elkészülhetnek azok a beruházások, melyeket az ott élők a legfontosabbnak tartottak. A Tabdira tervezett beruházásokra így közel 300 millió forint érkezik a megye 63 milliárdos területfejlesztési keretéből. Mint elhangzott: Bács-Kiskun megyében több mint 500 projekt zajlik, vagy már fejeződött be a TOP-forrásokból.

-sajtóközlemény-
Képek: Faluház Tabdi facebook oldala