Október elsején délután került sor a Fenntartható Közlekedésfejlesztés Akasztón nevezetű pályázat keretein belül megvalósult belterületi kerékpárút és a biztonságos gyalogosátkelést szolgáló jelzőlámparendszer ünnepélyes átadására, melyre a faluház előtt került sor.

-Hirdetés-

A kerékpárútnak a Faluháztól a Tüzépig terjedő szakasza újult meg, míg a forgalmas 53-as úton új gyalogátkelőhelyek létesültek, és a gyalogosátkelést biztonságosabbá téve jelzőlámparendszer is kiépítésre került.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és Font Sándor országgyűlési képviselő.

A programok délután háromkor kezdődtek, amikor is a Kiskőrösi Rendőrkapitányság vezetésével az általános iskolás gyerekek ügyességi kerékpárversenyen vehettek részt a Faluház udvarán. Majd négy órakor Némethné Nagy Nóra jegyző köszöntötte a megjelenteket. Ezek után Font Sándor tartotta meg köszöntő beszédét, melyben örömét fejezte ki az újabb sikeresen megvalósult pályázatnak Akasztón.

Rideg László beszédében kitért arra, hogy nagyon fontosnak tartja a településfejlesztéseket, hiszen így a fiatalok is látják, hogy jó itt élni és itthon képzelik majd el jövőjüket. A megyei közgyűlés elnöke egy nagy Bács-Kiskun Megye címerét ábrázoló zászlót adott át a település polgármesterének a beszéde végén.

BÁCS-KISKUN MEGYE ZÁSZLAJÁT adta át Rideg László Suhajda Antal polgármesternek

Suhajda Antal polgármester beszélt a projekt megvalósításáról és köszönetét fejezte ki a kivitelezőknek, az alvállalkozóknak és minden embernek, akik valamilyen formában is hozzájárultak a projekt sikeres kivitelezéséhez.

Mint elmondta ”régi vágya volt már az akasztóiaknak a kerékpárút felújítása.” A burkolat minősége miatt – akik Kiskőrös felől érkeztek Akasztóra kerékpárral – kénytelenek voltak kimenni a forgalmas 53-as számú főútra.

A projekt két részből állt. Az első részben valósult meg a jelzőlámparendszer, tizenöt parkolóhely és a Csengődi út torkolatánál gyalogátkelőhely létesítése. A második az 1992-ben épült kerékpárutunk felújítása.

Sokan felvetették azt a kérdést, hogy miért kellett a kerékpárút mellett ezen pici járdaszakaszokat megépíteni. “Azért, mivel a kerékpárutunk csak két méter széles. Ha ez a kerékpárút 3 méter szélesen elfért volna, akkor nem kellett volna ez a kis járdaszakasz. De ennek hiányában nem kapnánk meg a forgalomba helyezési engedélyt.”

A beszédek után került sor az ünnepélyes átadásra és a szalagvágásra. Majd a megjelent kerékpárosok birtokba vették az új aszfaltcsíkot. Az eseményen a szép dallamokat a Solti Ifjúsági Fúvózenekar szolgáltatta, továbbá a gyermekek nagy örömére lufihajtogató bohóc is érkezett Akasztóra.

Lufihajtogató bohóc remekei a gyerekek fején

200 darab világítóberendezés, kulacs és fényvisszaverő pántok kerültek szétosztásra a kerékpárral érkezők számára, a kerékpárosokat továbbá sportitalokkal, banánnal, almával és müzli szelettel is várták.

B.D

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (69 db kép)
MEGOSZTÁS