Az elmúlt hétvégén rendezték a Spar Maraton Fesztivált a fővárosban. Minden évben tömegeket vonz ez a futóesemény.

-Hirdetés-

Idén is szombaton a rövidebb távok kerültek megrendezésre, majd vasárnap 30 kilométeren, a maraton váltón és a klasszikus 42,195 méteres maratoni távon indulhattak a futás szerelmesei.

A minden évben rekord számú nevezőt számláló rendezvényen idén is többen képviseltették magukat térségünkből is. A legnépesebb brigád Soltvadkertről indult, de volt bócsai, keceli, akasztói és négy kiskőrösi induló is a mezőnyben.

Név szerint: Darányi János, Ficsor Gábor, Bakai Imre, Kiss Gábor, Kissné Ország Dóra, Nagy Orsolya, Dr. Kővágó Gergely, Májer József, Tóth Péter, Frittmann Ivett, Lajos Tímea Soltvadkertről; Kiskőrösről Csenki József, Szántó András, Pszota Attila, Csipak Isti és Koczkásné Dulai Ildikó; Bócsáról Lukács Sándor, Kecelről Mihajlovits Milán és Akasztóról Kuncz Péter teljesítette a maratoni távot.

30 kilométeres távon Ba Virág és Lázár István ért célba Soltvadkertről.

Ha a térségi háziversenyt nézzük, akkor a legjobb időt Lukács Sándor érte el, aki 03:22:08-as idővel ért célba. Őt követte Pszota Attila 03:43:53-as és Darányi János 03:52:18-as idővel.

A Soltvadkerti Kissné Ország Dóra és a Keceli Mihajlovits Milán számolt be élményeiről.

Kissné Ország Dóra:
Nagyon szuper futóidőt kaptunk, gyönyörű napsütés majdnem végig. Az utolsó kilométerekre picit felhős és szelesebb lett az időjárás, de az addigra már pont jól is esett mindenkinek. Fantasztikus csapat jött össze most is. Itt mindenki végig követi a társaik futását, együtt várják a célban egymást és folyamatosan támogatják a másikat. Kettő kerékpáros kísérő is volt – Lukyt a felesége, Lukácsné Völgyesvári Réka, Májer Józsit pedig a párja, Kárász Rozália kísérte. Hozzá kell tennem, hogy ez sem egyszerű feladat Budapesten, ahol ilyenkor minden le van zárva. Szerintem óriási élmény volt mindenkinek, a maga szépségével és nehézségeivel együtt. A versenyről pedig annyit, hogy ez a legismertebb és legkedveltebb maraton az országban, rengeteg külföldi versenyző érkezik ilyenkor hazánkba. Mindig szuper a szervezés, a frissítések, a hangulat, az egész verseny első osztályú.

Mihajlovits Milán:
Nekem ez egy bakancslistás dolog volt. 2019. májusában elhatároztam, hogy nem tologatom tovább és megcsinálom ebben az évben. Júniusig heti 2-3 edzést (7-10km között) tudtam bele vinni, ami tökéletes is volt. Soha nem edzővel edzettem, magam kényelmében próbáltam kihozni a legjobbat. Az utóbbi 2 hónapban viszont sok edzésem, megmérettetésem nem volt, csak 5-6 edzés, meg két félmaratoni verseny, ez így ki is rajzolódott a teljesítményemen vasárnap. Az első 25km tökéletesen ment, beálltam egy olyan sebességre, amit úgy éreztem, hogy végig tudok vinni (05:25/km). Magamhoz képest lassabb tempóval, de mivel maratont nem mentem még, így ezt a sebességet lőttem be, nehogy elfussam magam. A végén elkezdtem lassulni, a 4 órás célbaérés nem jött össze, jövőre van mit a tejbe aprítani.

A maratont a Vasas versenyzője, Jenkei Péter nyerte 02:23:21-es idővel az olimpiát is megjárt BEAC-os Csere Gáspár előtt. Míg a nőknél szintén a Vasas sportolója Gyurkó Fanni diadalmaskodott. Ideje: 02:42:54 volt. 

B.D

MEGOSZTÁS