Október 4. az állatok világnapja. Bene Zsoltné Holczimmer Csilla felkérésére eljött Tázlárra a gyermekekhez az iskola könyvtárába Láng Lajos bócsai 2. generációs méhész. Előadást tartott a méhek fontosságáról, munkájukról, életükről. A gyerekek az előadást követően kérdéseket is feltehettek.

-Hirdetés-

Közel 20 éve foglalkozom a méhekkel, gyermekkorom óta jártas vagyok benne. Édesapámmal vándoroltunk még annak idején velük. Mivel közöttük nőttem fel, immunis lettem a csípésükre, akár napi 150-szeri csípéseim vannak, de nincs tőle bajom. Jelenleg 350 méhcsaláddal dolgozom, a nagy állomány miatt immáron 5. éve nem vándorlok velük, így Bócsán van három nagy telepünk. Ma a gyerekeknek a régi kast, köpüt, méhlakást, különféle védőfelszerelést, arcvédő hálót, füstölőt, kiépített kereteteket mutatok be, különféle mézeket (Alföldi akácméz, Dunán-túli hársméz, fenyő méz és egy vegyes virágmézet), amit a gyerekek tudnak kóstolni is. Emellett magammal hoztam a Magyar Méhész Egyesület által csinált kisfilmet, ami részletesen bemutatja a méhek és méhészkedés életét”– mondta el Lajos.

Délután 14-15 óráig volt állatbörze, amelyre elhozhatták a gyerekek otthonról kisállataikat az iskolába. Pál atyától hallhattunk teremtésükről, majd Assisi Szent Ferenchez kapcsolódó történetet az állatokról, ezután megáldotta őket.

-Dusy-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (49 db kép)
MEGOSZTÁS