Az összefogás, a lendület és a siker jellemzi Lajter Ferenc Csengőd polgármestere és képviselőjelöltjei bemutatkozását. Csengőd jelenlegi polgármestere fenntartható fejlődést biztosított eddig is a falunak. Az elmúlt 5 évben sor került a szeméttelep rehabilitációjára, rendezték a „Varroda” utcát, a falu új aszfaltburkolatokat kapott. Megújítják a konyhai szolgáltatást, a lakosok teljes körű tájékoztatást kapnak a Csengő újság hasábjain. A középületeket energetikai korszerűsítéssel látták el, bővítették az óvodát, mentesítették a községet a csődtől. A temető is felújításra került, az önkormányzat saját terményei tárolására hűtőházat hozott létre. A Tájházban méltó helyet kapott a helytörténeti gyűjtemény, rendezték az önkormányzati földügyeket.

-Hirdetés-

A jövőképet jól átgondolt koncepció mentén zajló infrastruktúra fejlesztés jellemzi. Azért, hogy egy XXI. századi közösségi téren találkozhassanak és ünnepelhessenek egymással a község lakói, teljesen új főtér létesülne. Új rekreációs övezet létesülne. Bölcsődét és új piacteret alakítanak ki. A közbiztonság erősítése érdekében térfigyelő rendszer épül. Felújításra kerül a labdarúgó pálya. Az új gazdaságépítő program keretein belül valósul meg a „Magyar falu” program. Évente 10 alkalommal nyilvános fogadóórát ad a képviselőtestület.

Lajter Ferenc

Képviselő-testület jelöltjei teljes mértékben támogatják jelenlegi és jövőbeni terveiben.

Stiedl Zoltán Józsefné
Szakmai előélete: 16 éven keresztül működött közre az önkormányzat pénzügyi- gazdálkodási feladatainak ellátásában és a falu számos pályázatának pénzügyi elszámolásában. 2011-ben a Takarékszövetkezet fiókvezetője lett Csengődön.
Képzettség: Rudas László KSZKI, könyvelő, statisztikus. Gábor Dénes Főiskola, informatikus közgazdász. Közigazgatási szakvizsga. Nyelvismerete angol.

Velez Béla
Szakmai előélete: 8 év Belügyminisztérium, 5 év Külügyminisztériumi diplomata, 5 év nemzetközi üzleti terület.
Képzettség: ELTE-BTK diploma és doktori képzés. Kuvaiti Egyetem, diploma. Közigazgatási szakvizsga. Projektmenedzser.  „Fenntartható önkormányzat” képzés 1-8. Önkormányzatok feladatrendszere. Önkormányzati pénzügyek, gazdálkodási rendszerek. Földügyi igazgatási képzés. Nyelvismeret: angol, arab, horvát.

Vass Béla
A Csengődi Tűzoltó Egyesület elnöke. Végzettsége szerint épület-és bútorasztalos. 6 éven át fémmegmunkálóként dolgozott. Jelenleg borászatban dolgozik. Nyelvismerete német.

 

 

Mészáros Nándor
Szakmai előélete:2006-2010-ig képviselő-testületi tag. Az elmúlt 15 évben a Baptista Gyülekezet vezetője és ökumenikus alkalmak szervezője.
Képzettség: 1991 óta dolgozik az Országos mentőszolgálatnál. 2008-ban az 5.2 mentő szakápoló képzést végezte el. 2000-ben diplomázott Budapesten a Sola Sciptura Teológiai Főiskolán. Nyelvismerete angol.

B.M

MEGOSZTÁS