Személyesen üdvözölte a szépkorúakat október 9-én Újházi Zsolt József Kaskantyú polgármestere az Idősek Világnapja alkalmából megrendezett, ebéddel egybekötött ünnepségen. Elgondolkodtató, hogy a demográfiai adatok alapján a községben jelen pillanatban a 60 év felettiek száma 367 fő.

A polgármester kiemelt tisztelettel fordult a jelenlévők felé. A jó közösség tudja, mely értékeire büszke, és azt is tudja, hogy mindezért hálával tartozik elődeinek. A település jövőjét illetően elkeseredésre nincs ok, mert a jövő kiszámíthatatlan, de ugyanakkor tervezhető is. Megéltünk egy olyan időszakot, amikor elhitte a világ, hogy jövőképet építeni, csak egy gyermekkel, vagy gyermek nélkül lehetséges.

-Hirdetés-

40 évvel ezelőtt léptünk be a fogyasztói társadalom sorába, most másfél generációval később szembesülünk ennek eredményével. Tény, hogy mindent megépítettünk, rohamosan fejlődünk, egy jóléti társadalmat építettünk ki, bárhová eljuthatunk. Ugyanakkor ennek az volt a vonzata, hogy ebben volt egy zavaró kép, a gyerek. Valahogy ezt plántálták a mögöttünk jövő generációba. Nagyon bízom benne, hogy elkezdünk egy olyan társadalmat építeni, ahol ezek az adatok változni fognak. A jelenlévők mindegyike, ha végiggondolja az életét, elmondhatja, hogy értékeset, maradandót alkotott, ami a falu része. Az általunk létrehozott értéket, hogyan tudjuk, kinek tudjuk továbbadni? Ezek a kérdések az emberi értékrendek alapjait képezik.  Amikor egy település jövőképét kell megszerveznünk, akkor ezekkel az adatokkal tisztába kell lennünk –fejtette ki gondolatait a polgármester.

Az eseményt a Kaskantyúi Általános Iskolások műsora színesítette. A gyermekek felkészítő tanárai Kutyifa Ferencné és Hermanné Németh Andrea voltak.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS