A tegnapi önkormányzati választáson országosan is magasabb volt a részvétel, mint 5 évvel ezelőtt. Térségünk településein ez még inkább így volt, különösképpen Kecelen, ahol a szavazásra jogosultak 50,51%-a, azaz 3546 fő vett részt a választáson.

-Hirdetés-

Polgármester jelöltek tekintetében Haszilló Ferenc Attila 1581 szavazattal a voksok 44,94 százalékát szerezte meg. Ellenfelei közül Herczeg Imre 1203, Szabadi Zsolt 713 és Ondrovics Ferenc 21 szavazatot kapott, így Haszilló Ferenc folytathatja polgármesteri munkáját Kecelen, ráadásul egészen más alapokon, mint eddig bármikor. Ugyanis 2006-óta mióta polgármester Kecelen, egyetlen alkalommal sem volt meg a stabil képviselő testületi többség a polgármester elképzeléseinek támogatására. Ez most megváltozott, mivel a keceli Fidesz jelöltek közül négyen is mandátumhoz jutottak tegnap, dr. Agócs Ákos, Forrai Ákos, Kovács László, valamint Bányászi Gábor személyében. Az előző képviselő testület tagjai közül a polgármesteren kívül, Vulman József, Kovács László, Kelemen László, és Berger József maradtak a döntéshozók között. Hozzájuk újként csatlakozik Sendula Anita, aki a Kecel Összeköt Egyesület színeiben jutott mandátumhoz.

A fentieket látva Kecelen jócskán kicserélődött a képviselő testület, hiszen a mandátumot nyert személyek fele új személy. A bejutott képviselők mindegyike 1000 fölötti szavazatmennyiséget kapott.

Az alábbiak szerint alakul Kecel új képviselő testülete:

Haszilló Ferenc Attila polgármester

Agócs Ákos

Vulman József

Berger József

Forrai Ákos

Kovács László

Kelemen László

Bányászi Gábor

Sendula Anita

 

T.Z. 

MEGOSZTÁS