Különleges ajándék az, amikor valakit saját verseinek kiadásával lepik meg. Ez történt a hétvégi bócsai nyugdíjas találkozón is, amikor Szabó Imréné helyi verselőt egy füzettel lepték meg.

-Hirdetés-

Tizenötödik alkalommal került megrendezésre a bócsai nyugdíjas találkozó. A rendezvénynek a Hungarikum Közösségi Ház adott otthont, ahová a helyiek mellett közel 140 vendég érkezett a környező településekről: Soltvadkertről, Jakabszállásról, Orgoványról, és Kaskantyúról. A szervező ezúttal is a fáradhatatlan Balázs Ferenc volt.

Takácsné Böjtös Klára iskolatitkár és Barcsikné Weinhardt Éva alpolgármester

A találkozót Barcsikné Weinhardt Éva alpolgármester asszony nyitotta meg. A köszöntő beszéd után műsor következett: fellépett a Bócsai Nótakör és a Soltvadkertről érkező Búzavirág Asszonykórus. Utóbbiak nagy értéke, hogy nemrég zárt körben megrendezett találkozójuk után most nyíltan is kiléptek a nagyközönség elé.

A versek között lapozgatva… A kötet a helyi Boróka Könyvtárban is kézbe vehető.

Megható pillanat volt, amikor egy helyi versfaragót köszöntöttek: Szabó Imréné Ilonka néni költeményei maga a bócsai krónika! Az elmúlt évek történéseit foglalta rímekbe. Találhatunk verset a kerékpárút átadóról, az Anyatejes világnapról, ügyintézésről, évszakok változásáról, bócsai emberekről, sőt még az újságírásról is. Hatalmas kincs ez, amit meg kell becsülni. Ezért összefogott Takácsné Böjtös Klára iskolatitkár és Tóthné Szakolczai Tünde könyvtáros, hogy lapozható módon, ,,könyv” formába öntse a gyönyörű verseket.

Az ebéd a szomszédos Pipagyújtó Csárda jóvoltából került az asztalra. Ezt követően táncra perdült a vendégsereg. A hangulatról Balogh István gondoskodott.

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (23 db kép)
MEGOSZTÁS