Haszilló Ferenc 2006 óta polgármestere Kecelnek. Október 13-án az önkormányzati választáson a keceli választók többsége úgy döntött, hogy 4 jelölt közül, markáns előnnyel – 378 szavazatkülönbséggel – a következő öt évre is bizalmat szavaz számára.

Mi a véleménye a 44,94%-os eredményről? Személy szerint hogyan éli meg?

-Hirdetés-

Az eredményemmel elégedett vagyok. Örülök, hogy a keceli polgárok átérezték a véleménynyilvánítás fontosságát, és 50,51%-os volt a részvétel. A választást megelőzően arra kértem a választókat, hogy személyem mellett a velem induló képviselőjelölteknek szavazzanak bizalmat. Köszönöm, hogy megértették, mi a tét, és lehetőséget adtak, hogy a csapatomban lévő fiatal szakemberekkel együtt folytathassam a munkám. Nem ígérem, hogy mától minden varázsütésre megváltozik, de annyit személy szerint ígérhetek, hogy a keceli lakosok ezután is bátran fordulhatnak hozzám problémáikkal, javaslataikkal, mert kollégáimmal együtt mindent megteszünk, hogy ezekre megoldást találjunk.

Hogyan tudja kezelni az Önt ért támadásokat?

Első megválasztásom idején valahol azt nyilatkoztam, hogy „A rosszat magunk mögött kell hagyni, a jó gyakorlatot pedig folytatni kell. Én előre nézek, nem hátrafelé.” – ezt most is így gondolom. Rengeteg a megoldandó feladat, a kevés szabadidőmet pedig a családomra szánom, így nincs időm azzal foglalkozni, hogy ki mit talál ki, vagy mit írnak a közösségi oldalon. Persze, hogy az igazságtalanság bántja az embert, de van erre egy másik remek mondás is, amely viszont már nem tőlem származik: „A kutya ugat, a karaván halad.”

Bízik benne, hogy a most megválasztott testület tagjai közt lesz együtt gondolkodás?

2006 óta a testületben sosem volt többségem. Most csapatom négy, a Kecel Összeköt két képviselőjével és a két független képviselővel komoly esély van arra, hogy a polgármester valóban irányítsa a testületet és együttműködésben dolgozhassunk. Nem kell mindig mindenben egyetérteni, de minden bizonnyal lehet ezt sokkal szebben csinálni, mint az előző ciklusban tettük. Remélem, hogy az új testülettel egy békésebb korszak köszönt ránk.

Most mit tart legfontosabb feladatának?

A kampányidőszak számomra azért volt különösen nehéz, mert amellett, hogy reklámozni kellett magamat, magunkat – ami tőlem nagyon távol áll -, a napi hivatali munka egy percre sem állhatott le. Itt vannak a befejezésre váró TOP pályázatok, a megkezdett beruházások, a lakosság által tett bejelentések kezelése, miközben a kollégák a választás lebonyolítására is készültek. Mi egy kis apparátusú hivatal vagyunk, betegség vagy egyéb távollét esetén nincs helyettesítés, és már kopogtat a december 6-8. között megrendezésre kerülő FLORA Virágfesztivál is, melyben – az intézményekkel együtt – szinte valamennyi dolgozó részt vesz. A legfontosabb feladatomnak azt tartom, hogy a felsoroltak közül semmi se sérüljön, semmivel ne maradjunk le a többitől, naprakészek legyünk és közben ne szalasszunk el egyetlen kínálkozó lehetőséget sem.

Tervez-e valamiben lényeges változtatást? Vagy még korai ez a kérdés?

Körülbelül két hét múlva áll fel a testület, új emberek jönnek, új feladatok várnak. Valóban korai a kérdés, erre csak azt tudom mondani, hogy a munka nem áll meg, végezzük a dolgunkat, ahogy tettük eddig is. Ígéretek helyett szeretném megköszönni mindenkinek a támogató szavazatokat, amelyekkel megtiszteltek engem és jelölttársaimat. Gratulálok valamennyi jelöltnek az elért eredményhez! Fogadják tiszteletem azért, hogy vállalták a megmérettetést, mely nem kis feszültség, felelősség, kihívás volt mindannyiunk számára.

Minden erőnkkel, hitünkkel az elkövetkezendő 5 évben is „Tovább Önért, Kecelért!”

 

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS