Október 13-án Tázláron is szavaztak az emberek arról, hogy kit szeretnének a falu vezetőjének és segítőinek. 54% -al ismét Bán Róbert nyerte el sokak bizalmát. Képviselőtestületünk viszont részben megújult, hiszen  Bánné Égető Zsuzsanna, Takó Gábor, Nagyajtai Mihály, Lázár Antal, Modok Zoltán és Bálint István Gábor alkotják az új csapatot. Bán Róbert polgármesterrel és a képviselőkkel beszélgettem ennek kapcsán.

Milyen érzés számodra, hogy újra megválasztottak a tázláriak?

-Hirdetés-

Vegyesek az érzéseim.Egyrészt örülök, és köszönöm, hogy ismét megtiszteltek bizalmukkal az itt élők, másrészt viszont tudom, hogy ismét milyen nagy feladatok előtt állunk. A meglévő pályázatok befejezésén dolgozunk jelenleg, de a jövőben újabb pályázatokat is szeretnénk beadni.

Számíthatunk-e változásokra?

Egy részről nem, hiszen eddig is dolgoztunk, ezután is így lesz. A testület összetételében van némi változás, hiszen a 6 főből 2 képviselő új tag. Bízom benne, hogy gondtalanul együtt fogunk tudni dolgozni a jövőben a falu érdekében. Azt már látjuk, hogy a Pénzügyi-Gazdasági-, Szociális az Ügyrendi Bizottság tagjainak számát bővítenünk kell. Emellett én továbbra is Takó Gábort szeretném alpolgármesternek javasolni.

Milyen terveid vannak a közeljövőre nézve?

Elsősorban azokat a pályázatokat szeretnénk befejezni, amelyeknek a megvalósítása még folyamatban van. Másodsorban pedig a Magyar Falu Program keretein belül az óvoda udvarát szeretnénk fejleszteni játékokkal, illetve tanyagondnoki kisbuszra is adtunk be pályázatot. Már készülünk az októberi alakuló testületi ülésre.

Milyen programok várhatóak?

Készülünk az október 23-i ünnepségre. November 10-én az idősek napi rendezvényünk előtt  még az iparterületi út, valamint a birkózóterem átadását tervezzük. November 16-án kerül megrendezésre a népszerű Kiskuntor a sportpályán. Az év vége közeledtével idén is szeretnénk ellátogatni a különböző felekezetekhez adventi időszakban, ahogyan eddig is.

Takó Gábor képviselőt is kérdeztem a folytatásról…

Nagy változásokra nem kell számítani, ugyanúgy folytatódnak a munkálatok, ahogyan eddig is. Többek között újabb fejlesztések várhatóak a bölcsődére nézve is. Sok pályázatot kell még befejeznünk, majd újakra beadni az igényt. Hiszem, hogy együtt a tagokkal jobbá, szebbé tudjuk tenni Tázlárt.

Bálint István Gábort, a képviselő-testület új tagját is kérdeztem ambíciójáról, céljairól.

Nagyon sokan megkerestek a nyár folyamán, vagy megállítottak az utcán azzal a kéréssel, hogy induljak képviselőnek a választáson. Egyeztettem a családommal az ügy kapcsán, s mivel ők támogattak, belevágtam. Aztán megkezdődött a kampány időszak. Ott arra fektettem nagy hangsúlyt, hogy mely emberi értékek fontosak, ha valaki képviselni szeretné a települését, valamint jó néhány megoldásra váró feladatot céloztam meg.
A választók döntöttek. Bizalmat szavaztak nekem. Ez óriási megtiszteltetés számomra, ugyanakkor ez nagy felelősséggel is jár. Az újonnan megválasztott testület színes egyéniségekből áll. Célom az, hogy értelmes párbeszéd keretein belül minél több ügyben szülessen egyértelmű, Tázlár érdekeit szolgáló döntés.

Ezúton gratulálunk a megválasztott képviselőknek. Egy a cél, ami közös mindannyiunk számára: „Tegyünk együtt a szebb és jobb jövőért itt, Tázláron”.

-Dusy-

MEGOSZTÁS