„Fogd a kezem, ha úgy érzed,
hogy szívedből kihull az élet.
Ne keresd már, hogy hol tévedtél
ne sírj azon, mit meg nem tettél.
Gyere velem, én hívlak élni
vérző szívvel is remélni.”

-Hirdetés-

Dsida Jenő Én hívlak élni című versével nyitotta meg az ünnepséget Fábián Sándor polgármester. Üdvözölte a jelenlévő tabdi polgárokat és képviselő tagokat. Köszönetet mondott, hogy a polgármesterük lehet:

„Boldogsággal tölt el, hogy mi itt Tabdiban elmondhatjuk, valóban örömünket leljük egymásban, hiszen sokszor sokan töltjük meg közösségi termeinket, tereinket a közös események keretében.”

Beszédében megemlítette Tabdi fejlődését, amiben az idősebbik korosztálynak is a keze munkája benne van, hiszen támogatják a falut és a programokban is aktívan részt vesznek.

„Kívánom Önöknek, hogy családtagjaik szeretete aranyozza be hétköznapjaikat és ünnepeiket. Ajándékozzák meg Önöket vidámsággal, békességgel, figyelmükkel, szeretetükkel”

– ezekkel a szavakkal fejezte be köszöntőjét Fábián Sándor.

Fábián Sándor polgármester úr köszöntője közben

Mindezek után Picard Tünde konferálta fel az előadó művészeket. Kezdésnek az ovisok egy kedves verssel indítottak, ami a nagyszülőkhöz szólt. Majd a népviseletes ruhájukat megigazítva táncra perdültek párjaikkal. Az iskolások követték őket, szintén egy verssel és csodás tánccal, amivel virágba borultak. 

Kis óvodások tánc közben

A műsor végéhez érve, még az ebéd előtt Szabó-Dékány Zsófia és Morvai Melinda Újvidékről nótákat hoztak. Először ők mondtak köszönetet, hogy már nem elsőnek jönnek fellépni e kicsiny faluba, de mindig szívélyesen fogadják őket. Kezdésnek Szabó László Zsófi kisfia mutathatta be tehetségét hegedűn.

Szabó László Zsófi kisfia hegedülés közben

Amint a lányok belecsaptak a mulatozásba rögvest jó hangulat kerekedet. Hatalmas sikert arattak, hiszen rengeteg ismert pörgősebb nótákat is elhúztak, amit végigkísértek a vendégek énekelve s tapsolva. Legyen az vidám, szerelmes, éppen amiről egy-egy szép emlék juthatott eszükbe. Remek hangulat töltötte meg a kis Faluházat, amiben jelen voltak: szomszédok, rokonok, jó barátok s velük együtt fogyaszthatták el finom ebédjüket, amit ismét Halász Csabának és Krizsán Sándornak köszönhettek.

Szabó-Dékány Zsófia és Morvai Melinda

Személyem szerint nagyon szeretek rész venni ezen az ünnepen. Jó körül nézni, hogy ennyi idős eljön s megtiszteli a falut jelenlétével, sőt látni rajtuk, hogy igen is jól érzik itt magukat!

K.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (101 db kép)
MEGOSZTÁS