V. Keceli Nemzetközi Konferencia címmel a Köznevelési Szakértők Országos Egyesülete és a Bács-Kiskun megyei tagozata által szervezett nemzetközi konferenciára hívta a témában érdekelt pedagógusokat 2019. október 19-én, szombaton a T.G. – Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium előadó termébe.

Kecel Város önkormányzat Óvodájának és Bölcsődéjének nagycsoportosai: Miklai Anna, Balla Liliána, Kósa Patrik, Flaisz Gábor dallal, verssel ajándékozták meg a jelenlévőket, Pálinkás Doszpod Éva óvodapedagógus felkészítésével, majd a keceli Musical Stúdió növendékei Grúber Noémi, Mucsi Anita és Rideg Veronika következtek zenés műsorukkal. Felkészítőjük Illésné Márin Éva.
A rendezvény moderátora Jurecz Emil – KÖSZOE főtitkára, OKNT tag volt.

-Hirdetés-

A konferencia szervezője Tihor Lászlóné, a KÖSZOE Bács-Kiskun megyei elnöke örömét fejezte ki, hogy ötödik alkalommal is sokan megtisztelték jelenlétükkel az eseményt.
Bella Tibor – KÖSZOE elnök, az OKNT elnöke nyitotta meg a konferenciát. Haszilló Ferenc, Kecel város polgármestere köszöntötte a vendégeket, az előadókat és a résztvevőket.

Péterffy Balázs Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettesének A 2019/2020-as tanév feladatai és súlyponti kérdései című előadásával megkezdődött az előadássorozat. Ismertette a KRÉTA rendszer működését, használatát, amely tulajdonképpen egy digitális kommunikációs rendszer a fenntartók, intézményvezetők, pedagógusok, tanulók, szülők között, valamint a Lázár Ervin programot, amely a kultúra szeretetére nevelésről szól, helyi eszközökkel, helyi lehetőségek alapján.

Tihor Lászlóné gratulált Dr. Csapó Benőnek abból az alkalomból, hogy a finnországi Helsinki Egyetemen nemrég megkapta a Díszdoktori címet.

Dr. Csapó Benő a Szegedi Tudományegyetem Oktatáselmélet Tanszék tanára a pedagógiai értékelés és a tartalomfejlesztés kapcsolata: a diagnosztikus mérések hozzájárulása a tantervek és a taneszközök korszerűsítéséhez témában tartott előadást.

Dr. Mari-Pauliina Vainikainen – egyetemi docens, a Tamperei Egyetem, Finnország kutatócsoport vezetője tartott előadást Formatív és diagnosztikus értékelés Finnországban – Az oktatás minőségének finn perspektívái címmel. Pásztor Attila, az egyetemi kutatócsoport tagja fordította az angol nyelvű előadás szövegét. Megismerhették a hallgatók a három lépcsős támogatói modellt.

Gerendás János a Tanügy-igazgatási és Köznevelési Hatósági Főosztály– Tanfelügyeleti Osztály osztályvezetője ismertette az aktuális változásokat a minősítésben és a tanfelügyeletben.

Valaczka András főigazgató-helyettes – OFI: A digitális tankönyvek, mint katalizátorok az Új szemléletű NAT minél hatékonyabb alkalmazására címmel tartott ismertetőt.

Farkasné Egyed Zsuzsanna– szakmai szervezetek által delegált OKNT tag, elnök – Szívvel és Lélekkel Óvodapedagógusok Egyesülete óvodavezető – Patrona Hungariae Iskolaközpont képviseletében az óvodát érintő jogszabály változásokból adódó feladatok, a várható végrehajtási rendelet tükrében tartotta meg tájékoztatóját. Biztatást adott az óvónőknek, megdicsérte a kreativitásukat, kitartásukat. Hiszi, hogy a munkájuk során nehézségek ellenére nemcsak viharfelhők vannak, hanem a felhők fölött mindig süt a nap.

A konferencia zárásaként Tihor Lászlóné – a KÖSZOE Bács-Kiskun megyei Tagozata elnöke, OKNT tag megköszönte az előadók, a segítők munkáját. Külön megköszönte a házigazda Téglás András igazgató úrnak, hogy ebben az évben is méltó helyszínt biztosított a konferencia megrendezéséhez.

Kiemelte, hogy köszönet és megbecsülés illeti a pártfogókat, akik fontosnak tartják támogatni az információ átadásnak ezt a közvetlen formáját: BKKM Önkormányzata, Kecel Város Önkormányzata, Pintér Művek, TG Virágdekor, Béla Borászat, Compana Irodatechnika, a keceli /Bestbyte/Műszaki Áruház, Keceli Könyvtár és Művelődési Ház, II. János Pál Általános Iskola és Óvoda, Kecel Város Önkormányzat Óvodája és Böcsődéje.

Ebéd után Tusoriné Szóráth Klára és Tusori Tibor mutatta be az érdeklődők számára az eDia rendszer működését és gyakorlati használatát.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS