A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 12. fordulójában szomszédvári rangadóra került sor, amikor a Kecel FC gárdája a Soltvadkerti TE együttesét látta vendégül.

-Hirdetés-

Az október 27-én lejátszott mérkőzésen a soltvadkertiek tudtak nyerni, így a Magyar Kupában Kecelen aratott győzelem után (0-4) már második alkalommal győztek az ősszel a „zöld-fehérek” ellen.

Kecel FC-Soltvadkerti TE 1-3 (0-1)
Kecel FC: Eifert – Horváth Á., Mindszenti, Csanádi, Kovács L. (Ficsór), Bajnok (Balogh Z.), Doszpod, Bányai, Sendula J., Herczeg R. (Krahulecz), Herczeg P. (Vata).
Edző: Márton Zsolt.

Soltvadkerti TE: Frittmann – Tóth Á., Frei, Radics, Pekker (Dobosi), Soproni (Szamosi), Márki, Molnár, Nagy Sz., Szabó Sz. (Font), Szalai.
Edző: Marton István – Szabó Attila.

A mérkőzés első percei kiegyenlített játékot hoztak és kevés helyzet adódott a kapuk előtt. Egy nagy védelmi hiba után a találkozó első kapuralövéséből gólt szerzett a 14. percben Tóth Árpád a Soltvadkertnek (0-1).

Ezt követően mezőnyfölénybe került a keceli csapat, de nem tudtak nagyobb gólhelyzeteket kialakítani. A 27. percben Márki Bence távoli lövése csattant a felső lécen, így megúszták újabb bekapott gól nélkül a helyzetet a hazaiak. A szünet után nagy fölényben játszott a keceli gárda és az 50. percben Csanádi István hatalmas, bal felső sarkos góljával egyenlítettek (1-1). A keceliek kitámadtak és a soltvadkerti kontra akciók rendre nagy veszélyt jelentettek, amelyek során az 57. (1-2) és a 82. percben is a kapuba talált Tóth Árpád (1-3) szép, egyéni megoldásokat követően. A taktikusabban, zártabban és kevesebb hibával védekező soltvadkertiek megérdemelten nyerték meg a szomszédvári rangadót.

Márton Zsolt – Kecel FC edzője:
-A játékoskeret létszámát tekintve nagyon kevesen vagyunk és emiatt nem tudtunk megfelelően felkészülni a mérkőzésre. A keddi és a szerdai edzésen mindössze 6 játékos jelent meg, a pénteki gyakorláson pedig 9-en vettek részt. Az ilyen edzésmunka a megyei I. osztályban már kevés, de nem tudunk komolyabb munkát végezni, mert mindössze 12-13 labdarúgóra számíthatok. A mai napra is a második csapattól kellett felhoznunk két játékost, hogy legalább a kispadon legyenek bevethető cserék. Mindenkinek elmondtam a mérkőzés előtt, hogy ez egy szomszédvári rangadó, de sajnos nem minden játékosunk tette ennek megfelelően a dolgát a pályán. Sok hiányosság mutatkozott meg a mérkőzésen a játéktudás és a taktikai képzettség tekintetében is. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, de a két hátralévő mérkőzést még becsülettel lejátszuk és nagyon remélem, hogy a télen sikerül megerősíteni a csapatot.

Szabó Attila – Soltvadkerti TE edzője:
-Nagyon örülök, hogy az edzőváltást követően már a második győzelmünket tudtuk megszerezni. Mindenki nagyot küzdött a mai mérkőzésen, amelyhez hozzájött még Tóth Árpád extra teljesítménye és a három találata. A mérkőzés előtt különös érzésekkel ültem le a kispadra, mert az őszi szezont velem kezdték el a keceliek. Természetesen az előnyt jelentett a számunkra, hogy edzőként megismertem a hazaiak játékosait és így tisztában voltam vele, hogy mire számíthatunk a mérkőzésen. Bízom abban, hogy a hátralévő mérkőzéseken is eredményesek tudunk lenni. Legközelebb hazai pályán fogadjuk a Kiskőrös gárdáját, ami számunkra a „derbi” és ennek tudatában készülünk egész héten megsokszorozódott akarattal és figyelemmel a mérkőzésre.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS