Ünnepélyes keretek között történt meg október 28-án Kaskantyún a megválasztott önkormányzati képviselők és a polgármester hivatalos beiktatása és eskütétele. A megbízóleveleket a polgármesteren kívül négy képviselő vehette át.

-Hirdetés-

Az idei önkormányzati választásokra a korábbiakhoz képest két képviselővel kevesebb személyt választhattak meg Kaskantyún, mivel a település lélekszáma 1000 fő alá csökkent.

Korábban 6 önkormányzati képviselő volt a településen, most pedig a 996 fős lakosságszám miatt csak 4 ilyen mandátumra volt lehetőség.

A településen 834 szavazásra jogosult személy lakik, akik 56,59 %-a vett részt a voksoláson. A polgármesteri tisztségre Újházi Zsolt Józsefet választották meg a lakosok ismét, 265 szavazattal, aki a 203 voksot begyűjtő Virág Tibort előzte meg.

A képviselő-testületbe Kelemen István (243 szavazat) került még – aki a település alpolgármestere is egyben -, valamint Hermanné Németh Andrea (239), dr. Filus Erika (230) és Kiss Tibor (228).

A mandátumról nem sokkal maradt le a 206 szavazatot begyűjtő Turu Gyula, Virág Tibor, Sipos Sándor és Kukucska Sándor. Érdekességként kell megemlíteni, hogy Kaskantyún a választásokon induló minden jelölt függetlenként vett részt.

Az alakuló ülés alkalmával megválasztásra került az ügyrendi bizottság is, melynek elnöke Hermanné Németh Andrea, tagjai dr. Filus Erika, valamint Kiss Tibor lettek.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (23 db kép)
MEGOSZTÁS